Şebnem Dilligil bilinmeyen aile hayatını anlattı

Sabah Gazetesi'nden Berna Çağlarer'in röportajından... Eşiniz Rahmi Dilligil ile nasıl tanıştınız? Rahmi'yle birbirimizi okul yıllarından ismen tanıyorduk.

Şebnem Dilligil bilinmeyen aile hayatını anlattı

Sabah Gazetesi'nden Berna Çağlarer'in röportajından...

Eşiniz Rahmi Dilligil ile nasıl tanıştınız?

Rahmi'yle birbirimizi okul yıllarından ismen tanıyorduk. Daha sonra çeşitli oyunlarda, tiyatro çalışmalarında yolumuz kesişti. Samimi bir arkadaşlığımız yoktu ama tanışıyorduk. 30'lu yaşların başında arkadaşlığımız başladı daha sonra beraberliğe döndü bu arkadaşlık. Ve sonrasında evlilik… Arkadaşlığımız, dostluğumuz evliyken de devam etti. Uzun yıllardır beraberiz ve bu beraberliğin sırrı dostluk diyebilirim. İlişkinin elle tutulabilmesi için önce saygı sonra güven, dostluk ve ardından sevgi gerekiyor. Bunlar zincirleme birbirini besliyor. Evliliğimi ve ilişkimi ancak böyle anlatabilirim size özetle.

Sizce bir ilişkiyi devam ettiren şey aşk mı yoksa yol arkadaşlığı mı?

Kesinlikle yol arkadaşlığı ve güven.

Eşiniz Rahmi Dilligil ile aynı mesleği yaptığınız için zaman zaman aranızda tatlı bir rekabet oluyor mu?

Rahmi, iyi bir akıl hocasıdır. Rekabetin tersine birbirimizle fikir alışverişi yaparız devamlı. Yer aldığım her projeyi takip eder, dizimin olduğu günlerde mutlaka o akşamı bana ayırır izler ve yorum yapar. Onun yorum ve fikirleri benim için çok önemlidir. Her ikimizin de işi varsa tabii mutluluğumuz katlanır konuşacak tartışacak çok şey olur aramızda meslek anlamında bu da bizi hoş kılar. Mesleğimiz yaşamımızda birinci sırada aaa pardon önce oğlumuz sonra işimiz diyeyim daha doğru olur.

Oğlunuz Uğurtan ile nasıl bir anne, oğul ilişkiniz var?

Uğurtan'la iletişimimizin en iyi olduğu zamanımızdayız. O da büyüdü bende onunla birlikte evrildim değiştim… Anne- oğuldan ziyade arkadaşlığa evrildi ilişkimiz. Birbirimizle her şeyi rahatlıkla paylaşırız. Hayatını, fikirlerini, zorluklarını, sevinçlerini benimle paylaşması bana çok büyük bir mutluluk verir. Tabii yeri gelince otoriter tavrımı da ortaya koyarım, tartışmalarımızda olur elbette… Bahsetmiştim rol aldığım karakterlerde bir parça ben hep var…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER