Selçuk Ural: "Alpay erkekse Zeki Müren'in yüzüne söyleseydi"

Posta Gazetesi'nden Alev Gürsoy Cimin'in "Zeki Müren’i eleştiren Alpay’a “Zeki Müren vefat edeli 25 sene oldu.

Selçuk Ural:

Posta Gazetesi'nden Alev Gürsoy Cimin'in "Zeki Müren’i eleştiren Alpay’a “Zeki Müren vefat edeli 25 sene oldu. 25 sene sonra ne oldu da kudurdun ve Alpay” dediniz. Neden eleştiriniz o kadar sertti?" sorusuna yanıt veren Selçuk Ural, "Şimdi ne Özdemir Erdoğan’ın ne Alpay’ın bizim meslekte bir tek dostu, bir tek seveni yoktur. Ben Zeki Müren’le çalıştım. Bu kadar efendi bir insan olamaz. Gazinoya gelir, tek tek odalarımıza girer bir isteğimiz olup olmadığını sorardı. Bu derece kibar bir adam. Alpay’ın etmediği hakaret kalmadı. 'Ben bunları onun yüzüne söylemek isterdim' dedi bir de. Erkekse yüzüne söyleseydi. Yıllardır şarkı yapamıyorlar, hiçbir faaliyetleri yok, anca konuşuyorlar. Zeki Müren’e atıp tutarak şöhretlerini hatırlatmak istiyorlar. Hem ayıp hem günah." ifadelerini kullandı.

Röportajdan öne çıkanlar şöyle...

Önüne gelenin şarkıcı olduğunu söylediniz. Peki, tip olsa ses olmasa kurtarıyor mu?

O da kurtarmaz. Onu kurtaran şöyle örnekler var mesela; Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses. Onlar da Türkiye’nin kıro grubunu kapsıyor. Çünkü kendini jiletleyen adam, normal adam değildir. Onların konserine gittiğin zaman bir tane normal insan göremezsin. Çünkü ülkemizin yüzde 90’ı kültürsüz ve kıro. Kadın cinayetlerini görüyoruz. Ajda Pekkan’ın, Cem Karaca’nın, Barış Manço’nun konserinde kimse kendini jiletlemiyordu ama onların konserlerinde niye jiletliyor? Çünkü o şarkılardaki sözler, onlara hitap ediyor.

‘Kıro’ derken ne demek istiyorsunuz?

Kültürsüz, kendiyle barışık olmayan, hiçbir hayat eğitimi almayan insanlar... Aslında onların da suçu yok. Ailelerinden öyle görmüşler. Neden bu kadar mahalle kavgası var? Trafik kavgalarında, kadın cinayetlerinde, çocuk tacizlerinde bir numarayız. Neden? Çünkü bizim zamanımızda nüfusun yüzde 90’ı okumuştu ama şimdi tam tersi.

Peki, kimleri beğeniyorsunuz?

Tanju’nun ‘Kadınım’ şarkısını Yaşar da Teoman da söyledi. Bırak eline, tırnağına bile su dökemezler. Mesela Zülfü Livaneli’nin sesi hiç yoktur ama o bir filozof. Çok güzel şarkılar yaptı. Yani bizim dönemin en kötüsü, bugün çıkanlardan 100 gömlek daha iyi. Ölümüz yeter be!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER