Selda Bağcan sert çıktı: "Benden para koparmaya çalışıyor"

Taraflar arasında uzlaşma sağlanmayınca dosya tekrar mahkemeye gönderildi.

Selda Bağcan sert çıktı:

Taraflar arasında uzlaşma sağlanmayınca dosya tekrar mahkemeye gönderildi. Yaşanan gelişmeler üzerine Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'a açıklamalarda bulunan Selda Bağcan, "2004 yılında Tunay Bozyiğit 'Hayat' isimli şarkısını bana verdi. MESAM üyesi olduğu için aramızda sözleşme yaparak şarkıyı 'Düşen Hep Yerde Mi Kalır' şeklinde değiştirip sözleşmeye ekledik. Kendisi de imzaladı. Bu arkadaş maalesef olayı telif hakkını ödememişiz gibi anlatıyor ancak ödemesini 2004 yılında yaptık. 2009 yılında bu şarkıya klip çekince Tunay Bozyiğit kendisinden izinsiz klip çekildiği iddiasıyla beni dava etti. Kim klip çekmek için besteciden izin alıyor ki ben alayım?" dedi.

MESAM SÖZLEŞMESİ TEAMÜLLERE AYKIRI

Selda Bağcan, 2009 yılında çektiği klip yüzünden davalık olduğunu anlatırken asıl sorunun MESAM sözleşmesinden kaynakladığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "MESAM'da besteci ve sanatçı arasında yapılan sözleşmede klip çekimine dair herhangi bir madde yazmıyor. Benim bu olayda mağdur olma sebebim de sözleşmede klip çekiminin yazılmamış olmasıdır. Her sanatçı bu mağduriyeti yaşıyor. 2009 yılında izinsiz klip çektiğimiz iddiasıyla Tunay Bozyiğit iki adet dava açtı. Bunlardan birisi tazminattı ve 14 bin lira ödeme yaptık."

"İNTİKAM ALMAK İÇİN YAPIYOR"

Yaşanan tüm bu olaylar sırasında bazı dizi ve filmlerde davaya konu şarkının yayınlandığını söyleyen Selda Bağcan, Tunay Bozyiğit'in de telif ücreti aldığını, 5 projede 20 bin liranın üzerinde para kazandığını söyledi. Bestekâr Bozyiğit'in kendisine husumet beslediğini belirten ünlü şarkıcı, "Tunay Bozyiğit'in Seyduna adında türkü projesi vardı. Bu projede benim de yer almamı istedi ancak teklifi kabul etmedim. Çünkü proje kafama yatmadı. Tunay Bozyiğit, ben bu projeye katılmadığım için hakkımda davalar açarak benden intikam alıyor" diye konuştu.

"HÂLÂ BENDEN PARA KOPARTMAYA ÇALIŞIYOR"

Dosyanın uzlaştırma bürosuna gitmesinin ardından karşı tarafla kendisinin uzlaşma masasına oturmadığını ifade eden Selda Bağcan, "Ben hiçbir zaman bu davada uzlaşma taraftarı olmadım çünkü haksızlığa maruz kalıyorum. Tunay Bozyiğit'e 20 bin liranın üzerinde para kazandırmama rağmen hâlâ benden para kopartmaya çalışıyor. Avukatım benden habersiz bir şekilde karşı tarafın avukatıyla görüşmüştür. Maalesef izinsiz klip çektiğimiz için ilk kez hapishaneye girecek olan sanatçı olarak tarihe geçebilirim" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER