Şevket Çoruh'tan Sabahleyin yazarına 'iban'lı yanıt!

Sabahleyin gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, koronavirüs salgını sebebiyle 17 Mart'ta perde kapatan tiyatroların emekçileri kadar başlatılan “Tiyatromuz Yaşasın” kampanyasından bahsettiği yazısında şunları yazmıştı: "Salgından önce özel tiyatrolar altın çağını yaşıyordu.

Şevket Çoruh'tan Sabahleyin yazarına 'iban'lı yanıt!

Sabahleyin gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, koronavirüs salgını sebebiyle 17 Mart'ta perde kapatan tiyatroların emekçileri kadar başlatılan “Tiyatromuz Yaşasın” kampanyasından bahsettiği yazısında şunları yazmıştı:

"Salgından önce özel tiyatrolar altın çağını yaşıyordu, bir takım oyunlara 100-150 liraya bilet bulunamıyordu, devlet yine takviye yapsın fakat kuzum siz de hiç mi kenara para koymadınız?"

Mevlüt Tezel, “Tiyatromuz yaşasın’ ama nasıl?” başlıklı yazısında, Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifi Yürütücü Kurulu üyesi Gizem Duman Şeşen’in aradığını ve "Keşke her tiyatro 100-150 liraya bilet satsaydı da salgını eksik hasarla atlatabilseydik. 100- 150 liraya bilet satanlar dört-beş tiyatro topluluğu" dediğini aktardı.

“ÖZEL TİYATROLARIMIZIN DAHA FAZLA YARDIMA İHTİYACI VAR”

“Şeşen, kampanyanın Türkiye'nin dört bir yanından 427 tiyatronun katılımıyla 30 bini aşkın imzaya ulaştığını belirtti” diyen Mevlüt Tezel, şunları yazdı:

“Salgın yüzünden özel tiyatroların hayat mücadelesi verdiğini bildiren Şeşen, özel tiyatroların ivedi devlet desteğine gereksinim duyduğunu sözlerine ekledi. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iletişime geçilmiş fakat tiyatro emekçileri sürecin daha seri ilerlemesini istiyorlar.

Tiyatro emekçileri, devlet ödeneği, aidat muafiyeti, Ocak ayına kadar fatura ödemelerinin dondurulması, salon kiralarının ve prim borçlarının devlet göre karşılanması, tüm tiyatro emekçilerine kişisel somut yardım sağlanmasını talep ediyorlar. Bu taleplerin ne kadarı karşılanır bilmem ama tiyatroların kamusal faydaları için yaşatılmaları gerekiyor. Film yapımcıları dijital platformlara eser satarak, dizi çekerek bir şekilde ayakta duruyorlar fakat özel tiyatroların satacak dijital ürünü de yok! Kısacası özel tiyatrolarımızın daha çok yardıma ihtiyacı var.”

ŞEVKET ÇORUH’TAN YANIT

Meşhur tiyatro sanatçısı, oyuncu Şevket Çoruh, Sabahtan gazetesi yazarı Mevlüt Tezel’in "Salgından önce özel tiyatrolar altın çağını yaşıyordu, bir takım oyunlara 100-150 liraya bilet bulunamıyordu, devlet yeniden destek yapsın fakat kuzum siz de hiç mi kenara para koymadınız?" ifadelerine karşı çıktı.

Şevket Çoruh, “Hiç mi kenara para koymadınız Ülke altın çağını yaşarken halka iban gönderiyorsunuz?” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlattığı kampanya zarfında vatandaştan para istenmesini hatırlattı.

İşte o mesaj:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER