Seyfi Dursunoğlu hayatını kaybetti

15 gündür tedavi altında olan Seyfi Dursunoğlu'nun son üç gündür yoğun bakımda olduğu öğrenildi. Dursunoğlu tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu... Huysuz Virjin 1932 yılında Trabzon'da doğdu.

Seyfi Dursunoğlu hayatını kaybetti

15 gündür tedavi altında olan Seyfi Dursunoğlu'nun son üç gündür yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Dursunoğlu tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu...

Huysuz Virjin 1932 yılında Trabzon'da doğdu. Bir süre Yenicuma Mahallesinde yaşadı. Haydarpaşa Lisesi'ni bitirdikten sonra İngiliz Filolojisi bölümünde gördüğü eğitimi yarıda bırakarak Sosyal Sigortalar Kurumu'nda memur olarak çalışmaya başladı.

18 yıl SSK'da devlet memurluğu yaptıktan sonra işinden ayrıldı ve 1970'te Huysuz Virjin olarak sahneye çıkmaya başladı.

Önce küçük kulüplerde sahneye çıkmaya başladı ama ünü ağızdan ağza yayıldıkça daha büyük kulüplerden teklif almaya başladı. Her yıl İzmir Fuarı'nda sahneyi Müzeyyen Senar, Gönül Yazar, Behiye Aksoy, Sevim Tuna ve Emel Sayın gibi Türkiye'nin tanınmış solistleriyle paylaştı. 



1970'lerde bir kanto plağı yaptı.

Pek çok ülkede sahne alan Dursunoğlu, "Huysuz Show" adlı programıyla kendini tüm Türkiye'ye tanıttı ve sevdirdi. Dursunoğlu, bir dönem "Popstar Türkiye" yarışmasının ikinci sezonunda, İbrahim Tatlıses, Garo Mafyan ve Deniz Seki gibi şarkıcı ve sanatçılarla birlikte jüri üyeliği de yaptı.

2007 yılında Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) tarafından programının yayınlandığı televizyon kanallarına dolaylı olarak baskı yapıldığı ve sansür uygulandığını gerekçe göstererek Huysuz Virjin'i artık canlandırmayacağını açıkladı ancak 2012'de Show TV'de yayınlanan "Huysuz'la Dans Eder misin?" programını sundu.

Aynı yıl Star TV'de yayınlanmaya başlayan, "Benzemez Kimse Sana" adlı yarışmada jüri üyeliğini üstlendi.

Ayrıca 15 milyon TL tutarındaki mal varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlayacağını açıkladı.

Dursunoğlu'nun hayatını anlatan kitap "Katina'nın Elinde Makası" 2004 yılında yayınlandı.

Seyfi Dursunoğlu yıllar önce Yener Süsoy'a verdiği röportajında "Ölümden hiç korkmuyorum. Allah'tan tek dileğim pat diye gitmek, altımı temizlemesinler." açıklamasında bulunmuştu.

SacitAslan.Com olarak Sayın Seyfi Dursunoğlu beyefendiye Allah'tan rahmet; ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı dileriz...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER