Sinemanın emektar isminden kahreden haber geldi

Başrolünde Gwyneth Paltrow’un yer aldığı 1996 yapımı Emma filminin yönetmeni, Broadway Üzerinde Kurşunlar’ın (Bullets Over Broadway) ortak yazarı ve Beautiful: The Carole King Musical kitabının yazarı Douglas McGrath hayatını kaybetti. Oscar ve Tony adaylığı olan ünlü yö.

Sinemanın emektar isminden kahreden haber geldi

Başrolünde Gwyneth Paltrow’un yer aldığı 1996 yapımı Emma filminin yönetmeni, Broadway Üzerinde Kurşunlar’ın (Bullets Over Broadway) ortak yazarı ve Beautiful: The Carole King Musical kitabının yazarı Douglas McGrath hayatını kaybetti.

Oscar ve Tony adaylığı olan ünlü yönetmenin 3 Kasım’daki ölümü, gösterinin yapımcıları Daryl Roth, Tom Werner ve aynı zamanda yönetmen John Lithgow tarafından açıklandı.

Ölüm nedeni hakkında herhangi bir detay açıklanmayan McGrath kariyerine 1980’de Saturday Night Live ile başladı. Daha sonra Woody Allen’la birlikte çalışarak Bullets Over Broadway’in senaryosuyla1995’te Oscar adaylığı aldı. Ayrıca Celebrity, Small Time Crooks ve Café Society gibi Allen’ın birçok filminde oyuncu olarak yer aldı.

Ekran projelerinde de yer alan McGrath, 2007’de Michael Clayton ve HBO’nun Girls dizisinde yer aldı. Girls dizisinin senarist ve yönetmenlerinden biri olan ortak showrunner olan Jenni Konner, “Girls’te onunla en iyi zamanımızı geçirdik. Çok büyük bir yetenekti. Huzur içinde yatsın” diye yazdı.

Sinemanın emektar isminden kahreden haber geldi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER