Suriyeli Tatlıses

Suriyeli Tatlıses

Suriyeli Tatlıses
Yeni Asır'da yer alan habere göre Suriye'de yaşanan iç savaş, ülkesinde başarılı bir ud sanatçısı olan Halit Süleyman'ın hayatını da değiştirdi. Savaş ortamını yüreği kaldırmayan Süleyman, ailesi ile 4 yıl önce İzmir'e geldi. Çevresi tarafından 'Suriyeli Tatlıses' olarak anılan Süleyman, 2 yıldır Konak Geçici Eğitim Merkezi'nde Suriyeli öğrencilere müzik eğitimi veriyor. Süleyman, Türkiye'ye olan vefasını öğrencilerine İstiklal Marşı öğreterek de gösteriyor.

'TÜRK MİLLETİ MERHAMETLİ'

Beş dil bilen ve Türkçeyi de kursa gitmeden öğrenen Süleyman, "Türkiye'ye gelen Suriyeliler çok şanslı. Daha önce 12 ülkeyi gezdim ama Türkiye farklı. Türk milleti çok merhametli. Nerede Suriyeli bir aile görseler yardım ediyorlar. Birçok insan Avrupa'ya gitti ama bence pişmandırlar. Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum. Bu yardımı unutmayacağız. Önce İstiklal Marşı'nı okuyoruz, sonra Suriye'nin marşını okuyoruz" dedi.

İSTİKLAL MARŞIMIZ

Konak Geçici Eğitim Merkezi'nde Suriyeli öğrencilere müzik eğitimi veren Halit Süleyman, çocuklara önce İstiklal Marşımızı öğretmiş. Suriye'nin Tatlıses'i uduyla Türkçe şarkılar da öğretiyor.
Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER