Tamer Karadağlı ve ev sahibi arasında kavga büyüyor!

Birsen Altuntaş'ın haberine göre Tamer Karadağlı ev sahibiyle mahkemelik olmuştu. Ünlü aktör Göktürk’te 6 yıldır oturduğu ve aylık 10.500 TL ödediği 3+1 lüks dairenin kira bedelinin 55 bin TL’ye çıkarılmasına ve hakkında eksik ödenen kira bedelleriyle ilgili icra takibi y.

Tamer Karadağlı ve ev sahibi arasında kavga büyüyor!

Birsen Altuntaş'ın haberine göre Tamer Karadağlı ev sahibiyle mahkemelik olmuştu.

Ünlü aktör Göktürk’te 6 yıldır oturduğu ve aylık 10.500 TL ödediği 3+1 lüks dairenin kira bedelinin 55 bin TL’ye çıkarılmasına ve hakkında eksik ödenen kira bedelleriyle ilgili icra takibi yapılmasına tepki göstermişti.

Kirasını hep gününde yatırdığını ve borcunun olmadığını savunan Karadağlı yaptığı yazılı açıklamada şu satırlara yer vermişti:

“Yaşanan elim depremi ve ekonomik krizi bahane eden bazı ev sahiplerinin kiracılardan astronomik oranda zam talep ettiği aşikardır… Benim oturduğum evin sahibi de bu fırsattan yararlanmaya çalışarak 10.500 TL olan kira bedelini 55 bin TL’ye çıkarmak istemektedir. Bu yüzde bazında mevcut yasaya aykırı çok yüksek ve haksız bir artıştır, kabul edilemez… Hem mağdur kiracılara, hem de fırsatçı ev sahiplerine örnek teşkil etmesi açısından bu zammı asla yapmayacağımı ve bu konuda başlattığı hukuki mücadelelerinin sonuna kadar sürdüreceğime kamuoyuna duyurmak isterim…”

EV SAHİBİ CEPHESİ KONUŞTU

Tamer Karadağlı’nın ev sahibini temsil eden avukat Yasemin Kumbaracıbaşı ünlü oyuncunun sözleri üzerine bir açıklama yaptı.

Karadağlı’nın oturduğu lüks sitedeki 2+1 evin kirasının 50 bin TL, 4+1’in evin ise 70 bin TL olduğunu belirten Yasemin Kumbaracıbaşı, kendisini normal bir vatandaşın ekonomik şartlarındaki gibi göstermeye çalışan oyuncunun sahip olduğu gayrimenkullerde yaşamak yerine rayicin 5 kat altında bir evde oturarak ev sahibinin hakkını gasp ettiğini ifade etti ve şu açıklamayı yaptı:


Tamer Karadağlı ve ev sahibi arasında kavga büyüyor!

“Müvekkili deprem ve ekonomik kriz fırsatçısı gibi konumlandırması, haksız menfaat temin etme peşinde kötü niyetli biri gibi lanse etmesi sebebiyle Tamer Kardağlı’nın bize göre ajitasyon olan ve maalesef gerçeğe de aykırılık teşkil eden açıklamalarına karşı cevap hakkı doğmuştur. Tamer Karadağlı, yıllar içinde yasal kira artış oranı kadar artış uygulamak bir yana keyfî artışlar yaptığından dolayı, müvekkilimizin tamamen yasal artış oranından hesap edilmiş olan bir fark kira alacağı doğmuştur. Bu bedel icra takibine konu edilmiştir.

Diğer yandan, yıllar içinde ve özellikle son 2 yıldır ekonomide yaşanan hiperenflasyonist ortam herkesin malumudur. Bu olumsuz ekonomik ortam, sadece gayrimenkul satın alma ve kiralama bedellerinde değil, temel gıdaya ulaşımda dahi bir önceki yıl fiyatlarına nazaran 3-4 kat artış göstermektedir. Bunun müsebbibi de pek tabii ki müvekkilim değildir. Tamer Karadağlı, içinde bulunduğu hukuk mücadelesinden kendisini “bir halk kahramanı gibi, sonuna dek mücadele edilmesi gereken bir halk mücadelesi içinde” konumlandırmışsa da biz bu duruşunu ajitasyon olarak yorumlamaktayız.

Tamer Karadağlı, halktan herhangi biri değildir, halktan herhangi birinin kazancına sahip değildir, halktan herhangi birinin oturabileceği bir evde değil, lüks bir sitede yaşamını sürdürmektedir. Üstelik kendi sahip olduğu gayrimenkullerde yaşamak yerine, kira sözleşmesinin uzaması sebebiyle rayicin 5 kat altında kalan kirasıyla müvekkilin hakkını gasp etmektedir. Sitedeki 2 adet ilanı da paylaşıyor, yaratmaya çalıştığı gayrı samimi kamuoyu algısı sebebiyle kendisini esefle karşılıyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER