Tecavüzcüyü düşürdüğü kol saati ele verdi

Tecavüzcüyü düşürdüğü kol saati ele verdi

Tecavüzcüyü düşürdüğü kol saati ele verdi
Hürriyet'te bulunan habere tarafından Diyarbakır'da 2012 yılında, 37 yaşındaki fiziksel engelli kadına cinsel istismarda yer alan ve olay yerinde düşürdüğü kol saatinin üzerindeki DNA örneğinden kimliği tespit edilerek 4 yıl sonradan yakalanan 19 yaşındaki Berat Özgün, herhangi bir indirim uygulanmadan 25 sene hapis cezasına çarptırıldı.

Kayapınar İlçesi’nde ailesi ile yaşayan ve küçükken yapılan hatalı iğne sonucu yürüme engelli olduğu için, tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdüren 37 yaşındaki D.Y., 24 Mayıs 2012 günü saat 21.00 sıralarında evlerine giren kimliği süresiz kişinin cinsel istismarına uğradı. İhbar üstüne bahçeli eve gelen polis ekipleri, olay yeri incelemesi yaptı. Yapılan incelemede, şüphelinin evin dış duvarından atlayıp bahçeye girdiği, zemin kattaki antre kapısının ufak camını kırıp, uzattığı sopaya takarak mağdurun çantasını aldığı ve çantadan anahtarları çıkararak, kapıyı açıp içeriye girdiği tespit edildi.

KOL SAATİNİ DÜŞÜRDÜ

Şüphelinin temas ettiği yerlerden parmak ve ceset izleri toplayan polis, şüphelinin cinsel istismar sırasında düşürdüğü kol saatini incelemeye aldı. Evde detaylı arama yapan polis, mağdurun kullandığı yatak üzerinde bir tedarik cisim sıvısı buldu. Kriminal incelemede, ceset sıvısının, şüphelinin düşürdüğü kol saatinden alınan epitel gözenekli olan örneği ile ahenkli olduğu belirlendi. Polis, bütün delilleri bilgi bankasına yükledi.

HIRSIZLIK YAPINCA KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Cinsel istismar soruşturmasının devam ettiği 27 Ağustos 2012 tarihinde Bağlar İlçesi’nde bir evde hırsızlık olayı meydana geldi. Olay yeri incelemesinde bulunan izleri inceleyen polis, çıkan sonuçları karşılaştırma için veri bankasına yükledi. Mukayese sonucunda hırsızlık olayından elde edilen izlerin, cinsel istismar şüphelisinin düşürdüğü kol saati üzerindeki DNA örneği ve mağdurun yatağından alınan ceset sıvısı ile düzenli olduğu saptandı. Araştırmayı derinleştiren polis, 2 olaydaki izlerin 19 yaşındaki Patent Benzersiz’e ait olduğunu belirleyince, şüpheli hakkında arama kararı çıkarıldı. Teknik delillerle kimliği belirlenen Patent Özgün, 13 Ekim 2016 günü yakalanarak tutuklandı. Savcılık talebi üstüne Berat Benzersiz’den DNA incelemesi için kan örneği alınarak, durum yerinde yer alan karoser sıvısı örnekleri ile mukayese yapıldı. Karşılaştırmada kol saati üzerindeki DNA örneği ve olay yerindeki karoser sıvılarının Berat Benzersiz’e ait olduğu bilimsel olarak kanıtlandı.

42 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Patent Benzersiz hakkında ’Nitelikli cinsel hücum’, ’Ev dokunulmazlığını ihlal’, ’Bedenen kendini savunamayacak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 42 yıla değin hapis istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede, şüphelinin mağdur D.Y.’nin yalnız ve fiziki engelli olmasını fırsat kasıtlı olarak, bıçak zoruyla cinsel istismarda bulunduğu kaydedildi. Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde esir yargılanan Benzersiz, suçlamayı kabul etmeyerek, olayla ilgisinin olmadığını savundu.

ELİNİ ISIRDIĞIM İÇİN 3 AY DİŞ TEDAVİSİ GÖRDÜM

İfadesi alınan mağdur D.Y. ise yüzde 60 engelli olduğunu ve tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdürdüğünü belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ailem hasta ziyaretine gitti. Uyuklamak üzereyken, karanlıkta bir birey sırtımdan tuttu. Elindeki bıçağı sırtıma batırıp, kıpırdamama müsade vermiyordu. Zorla cinsel istismarda bulundu. Engel olmaya, ellerini ısırmaya çalıştım. Eli çok sertti ve dişlerim hasar fark etti. 3 ay diş tedavisi gördüm. 3 ay bir şey yiyemedim. Kendimi sıkıp, direndim. Çığlık attım fakat duyan olmadı. Sonra, çıkıp gitti. 4 yıldır bu olayın etkisiyle uyuyamıyorum. Kulağımı ısırdığı için 3 ay kulağımda bere kaldı."

İNDİRİMSİZ SUÇ OLUŞTURAN


Karar duruşmasında görüşünü açıklayan savcı, mağdurun cisim ve ruh sağlığının bozulduğunu belirterek, sanığa suç oluşturan verilmesini istedi. Kararını açıklayan duruşma davalı Berat Benzersiz’i ’Gece ev dokunulmazlığını ihlal’, ’Cinsel hücum’ ve ’Fiziksel Olarak kendini savunamayacak kişiyi hürriyetinden mahrum kılma’ suçlarından 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Canice oranında herhangi bir indirim yapmayan ve 4 defa artırım uygulayan duruşma, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Gerekçeli kararda, mağdurun somut engelli olmasına karşın elinde bıçakla direncini kırmaya çalışan sanıkla boğuşmaya çalıştığını bildiren duruşma, iz bırakmak istemeyen sanığın eline kalın eldiven taktığını kaydetti.
Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2017, 19:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER