Usta sanatçıya veda

01AA'nın haberine göre; Sanatçı Haldun Ergüvenç için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen törende konuşan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, bu aralar sanat camiası içerisinden sürekli vefat haberleri aldığını dile getirerek, "İyi ki onunla tanışma.

Usta sanatçıya veda
01Haldun Ergüvenç'e veda - Magazin haberleri

AA'nın haberine göre; Sanatçı Haldun Ergüvenç için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen törende konuşan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, bu aralar sanat camiası içerisinden sürekli vefat haberleri aldığını dile getirerek, "İyi ki onunla tanışma şansına sahip oldum. Çok önemli bir aktördü. Erken veda etti. Hepimizin başı sağ olsun." dedi.

02Haldun Ergüvenç'e veda - Magazin haberleri


Sanatçının oğlu Boğaç Ergüvenç de babasının yalnızlığı sever gibi göründüğünü fakat öyle olmadığını anlatarak, "Babam benim için huysuz, aksi, inatçı, tiyatrocu, oyuncu ve sanatçıydı." diye konuştu.

Sanatçı Suphi Tekniker de Haldun Ergüvenç ile yakın arkadaş olduklarını ve birçok oyunda beraber rol aldıklarını aktararak, şöyle devam etti:

03Haldun Ergüvenç'e veda - Magazin haberleri

"Kaç tane oyun oynadık sayısını bilmiyorum ama 'Tehlikeli Günler'i oynarken onu eşiyle tanıştırdım. Haldun'u ben çok severdim. Düşündükçe göz yaşlarımı tutamıyorum. En son Turgut'un (Arseven) cenazesinde karşılaşmıştık. Orada boynuma sarılmıştı. Sanki veda ediyordu. Mekanı cennet olsun."

Sanatçı Bora Ayanoğlu da Ergüvenç'le Tepebaşı Tiyatrosu'nun bahçesinde büyüdüğünü hatırlatarak, "Kendimize Tepebaşı Parkı çocukları deriz. Çünkü o parkta oynarken parkın kenarında duvara dayanan sahne dekorlarını görerek büyüdük. Tabii kaçınılmazdı, hepimiz Şehir Tiyatrosu'nun kapısından girdik." ifadelerini kullandı.

04Haldun Ergüvenç'e veda - Magazin haberleri

Törenin ardından Türk Sineması'nın Erol Taş, Kadir Savun, Reha Yurdakul, Hulusi Kentmen, Nubar Terziyan ve Hayati Hamzaoğlu gibi birçok önemli oyuncuya ses veren usta sanatçının cenazesi, ikindi vakti Şişli Camisi'nde kılınan namazın ardından Topkapı Kozlu Mezarlığı'nda defnedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER