WannaCry virüsünün arkasındaki ülke belli oldu

WannaCry virüsünün arkasındaki ülke belli oldu

WannaCry virüsünün arkasındaki ülke belli oldu
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Mayıs ayında ortaya çıkan WannaCry fidye virüsü, tüm dünyayı derinden etkilemiş ve 150 ülkede 200 binden fazla kişinin sorun yaşamasına neden olmuştu. Son yılların en yaygın ve en zararlı fidye virüsü, çok sayıda büyük kuruluşun sistemine sızmıştı.

Söz konusu virüsün hangi ülkeden yayıldığı ile alakalı çeşitli iddialar ortaya atılsa da, ana kaynağın hangi ülke olduğu henüz bilinmiyordu. Konuyla alakalı Microsoft Genel Sekreteri Brad Smith’in yaptığı açıklama, virüsün kaynağını açık bir şekilde gösteriyor.

Fidye yazılımın dağılmasından Kuzey Kore’yi sorumlu tutan Smith, Kim Jong-un yönetiminin NSA siber silahları çaldığını öne sürdü:

"Hükümetlerin 1949'da Cenevre'de olduğu gibi bir araya gelmelerini ve özellikle barış zamanlarında sivillere yönelik siber saldırıların yasak olduğunu ve uluslararası hukukun ihlal edildiğini ortaya koyan yeni bir dijital Cenevre Sözleşmesi yapmalarını istiyoruz."

Saldırıların çoğunun yapıldığı XP işletim sistemlerinden kendilerinin sorumlu tutulamayacağını söyleyen Brad Smith, şirket olarak 2014'te XP'yi desteklemeyi bıraktıklarının altını çizdi...
Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2017, 21:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER