Yeşim Salkım: "Yeterince evlendiğimi düşünüyorum"

Milliyet Instagram hesabından canlı olarak yayınlanan 'Melis Baştuğ ile Haftanın Konuğu' programına katıldı. Salkım, Baştuğ'un "Yeniden evlenmeyi düşünür müsünüz?" sorusuna "Yeterince evlendiğimi düşünüyorum.

Yeşim Salkım:

Milliyet Instagram hesabından canlı olarak yayınlanan 'Melis Baştuğ ile Haftanın Konuğu' programına katıldı.

Salkım, Baştuğ'un "Yeniden evlenmeyi düşünür müsünüz?" sorusuna "Yeterince evlendiğimi düşünüyorum. Beş kere evlendim ama hayatımdaki flörtlerim çok azdır. Ben flörtöz ruhlu bir kadın değilimdir. Altı yıldır hayatımı bekar sürdürüyorum. Ufak tefek denemelerim oldu ama biz ona 'Deneme yanılma' diyoruz.

Ben 16 yaşında 'Kadının Adı Yok' kitabıyla büyüdüm. Duygu Asena’ya koştur koştur gidip kitabını imzalatmaya çalışmış, yıllar sonra da 'Bir gün seninle röportaj yapacağım' demiş, sonrasında röportaj yapıp Kadınca dergisine kapak olmuştum. Çünkü ben onun öğrencisiyim. Ayrıca feminist bir kadınım, kadınların hakları olduğuna inanan, kadının istediği saatte sokağa çıkabileceğine, istediği erkeğe aşık olabileceğine ve aşkı bittiğinde de gidebileceğine, anne ve baba baskısı olmadan yaşaması gerektiğine, 'Elalem ne der' dünyasından tamamen uzaklaşılması gerektiğine inanıyorum. Freud’un çok güzel tezidir; bir insanın size ne yaptığını unutabilirsiniz ama bir insanın size ne hissettirdiğini asla unutamazsınız." yanıtını verdi.

"Psikolojik ve fiziksel şiddete hiç maruz kaldınız mı?" sorusuna ise "Bu ülkede psikolojik şiddete maruz kalmayan ne kadın var, ne erkek. Çok ağır bir fiziksel şiddete maruz kalmadım ama buna yeltenen erkekler oldu. Ben kontrollü bir kadınımdır ve karşımdaki insana nasıl bir kadın olduğumu çok iyi anlatırım. Bende erkeğe karşı bir teslimiyet yoktur, hayatımın hiçbir döneminde ne başında, ne de sonunda hiçbir erkeğe teslim olmadım." yanıtını veren Yeşim Salkım, "Sekiz yıllık eşiniz Hakan Eratik’ten neden ayrıldınız?" sorusu üzerine "Biz de beklemiyorduk. İnan bana neden boşandık ben de bilmiyorum" demiştiniz. Aradan yıllar geçti, artık nedenini biliyor musunuz?" sorusuna ise "Evlilik çok zor bir karar. 30-40 sene evliliğini sürdürmüş ve birlikte yaşlanan çiftlere çok saygı duyuyorum. Rahmetli anneannem 'evlilik yaşlılıkta gerekli' derdi. Gençken kariyerimizi yapıp, ayaklarımızı sağlam yere basıp ve belli bir yaştan sonra hayatımızın erkeğini bulup birlikte yaşlanmamız lazım. Çünkü evlilik gençlikte değil, yaşlılıkta gerekli. Neden ayrıldık sorusuna ise 'İyi ki ayrılmışız' diyorum. Çünkü aynı evin içerisinde düşman gibi yaşamaya başlayacaktık, şimdi ise çok iyi arkadaşız. Ayrıldığım eşime hala çok saygı duyuyorum, gerçekten çok iyi bir baba ve doğru seçim. Dipnot olarak şunu da söylemek istiyorum; eş bir gün gider, ama iyi bir baba seçin, çocuğunuzu birlikte büyütün ve sevin." yanıtını verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER