Yeşim Salkım 'Yılın Annesi' ödülünü neden reddetti?

Milliyet Gazetesi'nden Ali Eyüboğlu'nun yazısı...  Yeni yılla birlikte ödül sezonu da açıldı.

Yeşim Salkım 'Yılın Annesi' ödülünü neden reddetti?

Milliyet Gazetesi'nden Ali Eyüboğlu'nun yazısı... 

Yeni yılla birlikte ödül sezonu da açıldı. Göreceksiniz birkaç ay içinde ödül almayan ünlü kalmayacak ülkede...

Ödülleri yapanlar, törenleri düzenleyenler ve alanlar mutlu. Peki hak edenlere mi veriliyor ödüller? Maalesef bu törenlerin çoğu, oraya ünlü getirmek ve onlar üzerinden reklam amaçlı yapılıyor.

Ödüller de ona göre veriliyor.

Oya Ulucan Event’in düzenlediği ‘İstanbul Şehir Ödülleri’ de bunlardan birisi mi bilmiyorum ama ‘Yılın Annesi’ ödülüne layık gördüğü Yeşim Salkım’dan ‘Yılın Dersi’ni aldı. Salkım’ın Instagram hesabında, “Bakalım bunu yazacak kaç yürekli gazeteci var?” notuyla paylaştığı törenden çekilmiş video’da söylediklerine bakar mısınız?

“Bir hanımefendi aradı ve ‘Yılın Annesi’ ödülünü bana vermek istediklerini söyledi. Ben de kabul etmek istemediğimi belirttim ve bunu söylemek için geldim buraya. Benim bir derdim var ve bunu her yerde söylemek istiyorum. Bu ülkede bu kadar kadın, çocuk katledilirken, ödül törenlerinde bizi ‘Yılın Annesi’ seçmek bence abesle iştigal. Ben zaten ailemden yeterince takdir görüyorum. Şarkıcılığımla ilgili bir ödül olursa seve seve, başımın üstüne. Çok iyi bir anne olduğumu düşünmüyorum. Evde iki bakıcım var, çocuklarıma onlar bakıyor. Biri yemeklerini, öteki ütülerini yapıyor. Umarım bu ödül töreni ders olur. Bundan sonra ‘Yılın Annesi’ ödülleri bizim gibi şımarıklara değil de, hak eden annelere verilir.”

Video, Salkım’ın reddettiği ödülü bir şehit annesine takdim ederken salondakilerin ayakta alkışladığı görüntüyle bitiyor.

“Madem ödülü kabul etmeyecekti, ne işi var törende?” diyebilirsiniz.

O da bir yöntem ama Salkım, “Böyle bir ödülü kabul edemem” deyip törene gitmeseydi, bundan kimsenin haberi olmazdı. Şarkıcı törene gitti, ödülü niye reddettiğini sahnede söyledi ve kamuoyu da öğrendi.

Ali Eyüboğlu / Milliyet Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER