Youtube’da Beğeni Para Kazandırıyor Mu?

Youtube’da Beğeni Para Kazandırıyor Mu? YouTube ne zaman para kazandırmaya başlıyor?

Youtube’da Beğeni Para Kazandırıyor Mu?

Youtube’da beğeni para kazandırıyor mu: dolaylı olarak evet kazandırır. Beğeninin fazla olması, içeriğinin daha çok izlenmesine ve iş ortaklığıyla ekstra kazanç elde edilmesine yarar. 

Youtube’ nin gelir kaynağı olması, reklam alma veya iş ortaklığına ek izlenme sayısına bağlıdır. Kanalınıza takipçilerinizin ilgi alanlarına uyan reklamların videolarını koyarak kazanırsınız. Platform, kendisinin komisyonunu keserek kalan miktarı size öder. Yani kazancınızı algoritmayı etkileyen videolarınızı seyrederek verilen kaliteli reklamlarla artırırsınız. Algoritmanın dikkatini çekme ise artan beğenilerle mümkündür. Beğenilerinizdeki artış izlenmede ön çıkarak gelir elde etmenize yarar.

Youtube Beğeni Para Kazanma Şartları Nedir?

Kanal açarak kazanç sağlama için platformun iş ortaklığı programına dahil olmalısınız. Buradan para kazanmanız gerekli şartların tamamını sağlamanızla mümkündür. Koşullar şunlardır;

  • Kanalda Topluluk Kuralları uyarısı olmamalıdır. 
  • Son bir yıl/ 12 ay içinde 4.000 saatten fazla herkese açık izlenmeniz bulunmalıdır. 
  • 1.000′ in üzerinden takipçiniz olmalı ve AdSense hesabı açmalısınız. 

Bunları sağladıktan sonra beğeni oranınızı artırarak kar edebilirsiniz. Ayrıca youtube beğeni satın al gelirinizde artış sağlar. Kanalınızdan para kazanmayı aktive ederek elde edeceğiniz geliri gerçek beğenilerle artırabilirsiniz. 

Bot aboneler uzun vadede kanalınıza zarar verir. Etkileşimi artırma için bazı yöntemlerde yararlanabilirsiniz. Video kaliteniz, içeriklerin ilginç olması benzeri durumlar karınızı artırır. 

Youtube Beğeni Sayısını Artırma Yolları Neler?

Yayınlanan videolar üzerinden etkileşim olmazsa reklam teklifi alamazsınız. Beğeni almayan kanallar ön plana çıkmazlar. Bu yüzden izlenme oranlarının artırılmasına dikkat edilmelidir. Beğeniyi yükseltecek ipuçlarıyla kazancınızda da artış meydana gelir. 

Kısa süreli etki yaratan youtube izlenme satın al yerine planlı hareket ederek kazanırsınız. Tutarlı içeriklerle kendi markanızı yaratmalısınız. Videolarınızı yükleme aralığınız dahi belirli bir düzende ilerlemelidir. 

Videolarınız, benzersiz olmalarının yanında bütünü tamamlayan parçalar olmalıdır. İçten, samimi, ilginç fikirleri kullanmalısınız. Böylece twitch takipçi satın al gibi çözümlerle abone sayınızı artırışınız. Satın alınan takipçiler aktif ise izlenme oranlarınız yükselir. Yorumlarınız artarak kanalınızda izlenme listelerinin ilk sıralarına çıkabilir. Yorumları cevaplayıp etkileşimi canlı tutmalısınız. Böylece içeriğinize olan ilgiyi artırırsınız.  Takipçi alırken dezavantajları olduğunu unutmamalısınız. 

Alınan takipçilerin abonelikten çıkması veya platform tarafından engellenmesi size zarar verir. Bu yüzden doğal yöntemlerle izleyici kazanmalısınız. 

Youtube’ da İzlenme Başına Ne Kadar Kazanılır?

Youtube’ de buy linkedin followers vb. metotlarla kazancınızı yükseltebilirsiniz. Diğer sosyal medya hesaplarınızdan kanalınızın tanıtımını yaparak takipçi çekebilirsiniz. Paylaştığınız içeriğin hedef kitlesine yönelik reklamlarla daha çok kazanırsınız. 

Artan izleyici sayınız ila diğer etkenler toplam gelirinizi belirler. Videolarınız, izlenme başına 4 TRY- 50 TL arası kazandırır. Fakat belirtilen rakam kesin değildir. İçeriğinizin kalitesi, reklam anlaşmaları, konu, etkileşim karı artırmaktadır. Yani her kanalının kazanç oranın birbirinden farklıdır. 

Analizleri takip ederek aboneleriniz hakkında bilgi toplayabilirsiniz. Böylece takipçilerinizin ilgi alanına giren ve içeriklerinizin bütünlüğüne katkı sağlayacak yeni konuları belirleyebilirsiniz.


Kaynak: Magazin Haberleri
Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2024, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER