Basılı kaynaklar edinin

Basılı kaynaklar edinin

Basılı kaynaklar edinin

Basılı kaynaklar edinin

Çevrenizde bu dili öğrenen birileri varsa kaynaklar konusunda onlara ve tabii ki internete danışın. Pek çok forumda kaynak önerilerinde bulunulduğunu görebilirsiniz. Kitapçılara giderek yabancı dil raflarını karıştırın! Size uygun kaynak kitabı en iyi siz bulabilirsiniz.


Sınıf ortamı

Dil öğrenmeye başlamak için en iyisi sınıf ortamı olabilir, çünkü bu ortamda aklınıza takılanları danışabileceğiniz bir öğretmen ve sizinle aynı düzeyde bilgiye sahip sınıf arkadaşlarınız olacak. Pek çok dil kursu olmakla birlikte herkesin bu kurslara ayırabileceği bütçesi olmayabilir. Bu nedenle ücretsiz dil kurslarından yararlanabilirsiniz. Yanlış duymadınız, ücretsiz dil kursları da var! Eğer okulunuzda seçmeli ders olarak yabancı dil alma şansınız varsa bunu değerlendirin. Her hafta düzenli olarak bu dersi alacağınız için zamanlama sorunu yaşamazsınız. Üstelik not kaygısı, sizin için önemli bir güdüleyici olabilir. Bir diğer seçenek ise halk eğitim merkezleri. Çoğu halk eğitim merkezinde İngilizce kursları bulunuyor. Diğer dillere yönelik daha az kurs bulunsa da kentinizdeki halk eğitim merkezlerini araştırarak kendinize uygun bir kurs bulmanız mümkün. Sınıf ortamına ek olarak yapabileceğiniz çalışmalar veya kendi kendine dil öğrenme taktikleri için okumaya devam edin


Dil öğrenme sitelerinden ve uygulamalardan yararlanın

Son zamanlarda en popüleri olan dil öğrenmeye yardımcı internet siteleri size ‘kendinizi kurtaracak kadar’ (uzun uzun konu anlatımı bulunmadığı için) dil öğretebilir veya yararlı bir ek kaynak olabilir. Hali hazırda öğrendiğiniz konuları oyunlaştırılmış bir biçimde tekrarlayabilirsiniz. Bu internet sitelerinin mobil uygulamalarının da olması her an her yerde kolaylıkla tekrar yapabilmenizi sağlar.


Bol bol şarkı dinleyin

Bir süre sonra sözcükleri ayırt edip anlamlarını öğrenmeye çalışacaksınız. Ayrıca arabada, otobüste, metroda da yapabileceğiniz tek taktik bu olsa gerek.


Film ve dizi izleyin

Ama alt yazıları Türkçe seçmeyin ki bir anda yalnızca alt yazı okurken bulmayın kendinizi. Örneğin, Almanca öğreniyorsunuz diyelim ki. Bu durumda alt yazıları Almanca veya İngilizce seçebilirsiniz ya da bildiğiniz bir başka yabancı dil varsa onu seçin.


Sözcük kartlarından yararlanın

Bu kartları hazır olarak kitapçılardan bulabileceğiniz gibi kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bence kendi kendinize sözcük kartları hazırlamak çok daha eğlenceli!


Kitap okuyun

Dil öğrenenler için her seviyeye uygun hazırlanmış öyküler veya romanlar bulabilirsiniz.


Pratik yapın

Sizinle aynı dili öğrenmeye çalışanlara ulaşmaya çalışın. Bu kişiler sosyal çevrenizde olabilirler. Öyleyse harika! Eğer değillerse sanal ortamda; forumlarda, gruplarda, bu amaçla oluşturulmuş mobil uygulamalarda olabilirler.



Kendi kendine dil öğrenmek imkansız değil!


Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2018, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER