Buğday

Buğday

Buğday

Buğday

Ülkemizde çok fazla tanınmasa da buğday alerjisinden kaynaklanan çölyak hastalığı oldukça yaygın. Karında şişlik, ishal, halsizlik, kas ağrımaları, yorgun düşme, deride yara çölyak belirtileri olabilir.


Çikolata

Özellikle çocuklarda sık tüketiminden dolayı alerjik burun akıntısı, migren, deride kızarma kaşıntı ve şişlik ve sindirim sistemi bozukluklardan sorumludur. Semptomlar kaynağı aynı olan kakaonun tüketilmesiyle de ortaya çıkabilir.


Balık

Balık başta kalp ile ilgili hastalıklar olmak üzere sağlığımız için çok faydalı bir besindir. Ancak bütün bu olumlu özelliklerine rağmen zaman zaman çocuklarda ve yetişkinlerde alerjik problem yaratabilir. Tahriş, sürekli hapşırma ve ciltte iritasyon balık alerjisinin en yaygın yan etkilerinden bazılarıdır.


Süt

Süte alerjisi olanlarda ishal, kusma, karın ağrısı ya da cilt rahatsızlıkları (kurdeşen, egzama) gibi belirtiler ortaya çıkar.


Soya

Soyaya karşı alerjik reaksiyon seyrek görülse de, korkutucu olabilir ve hayati risk içerecek durumlar yaratabilir. Soya alerjisinin belirtileri şunlardır: Ağızda karıncalanma, kurdeşen, kaşıntı ya da egzama, dudaklarda, yüzde, dilde ve boğazda ya da vücudun diğer bölümlerinde şişme, hırıltı, burun akması ya da nefes almada zorlanma, karın ağrısı, ishal, mide bulantısı ya da kusma, baş dönmesi, sersemlik ya da baygınlık.


Yer fıstığı

Yer fıstığı lezzetli ve besleyici olsa da çocukların ve yaşlıların büyük çoğunluğunda gıda alerjilerine neden olduğu bilinmektedir. Bir kişinin vücudunun bağışıklığına ve hassasiyetine bağlıdır. Genel olarak kaşıntı yapmasıyla bilinir.


Yumurta

Dünyanın dört bir yanından çocuklarda yumurta alerjisi görünmektedir. Bu büyük protein içeriği, sindirimi gerçekten zorlaştırır. Yumurtanın ürettiği ısı döküntülere neden olur ve ayrıca cildin dış yüzeyine zarar verir. Anafilaksi, yumurtalar nedeniyle ortaya çıkan en yaygın alerji formlarından biridir.


Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER