Ceviz kabuğunun 10 faydası

Ceviz kabuğunun 10 faydası

Ceviz kabuğunun 10 faydası

Ceviz kabuğu bazı hastalıkların tedavisinde ilaç gibi kullanılırken saç, tırnak ve cilt bakımı için tam bir kozmetik üründür.


Cevizin kuru dış kabuğunun çay demler gibi demlenip içilmesi, soğuk algınlığına ve öksürüğe iyi gelir. 


Şeker hastalığı, vücutta D vitamini eksikliğinden oluşan raşitizm hastalığı için de 10-15 adet ceviz kabuğunun su ile kaynatıp içilmesi faydalıdır.


Bağısaklarda oluşan kurt ve solucanların tedavisi için de aynı karışım (kuru veya taze ceviz kabuğu) günde iki fincan içilerek tedavi edilebilir.


Ceviz kabuklarını (kuru veya yaş) kaynayan suyun içerisine atıp 10 dakika kaynattıkdan sonra saçlarımızı yıkadığımızda saç dökülmelerimiz duracaktır.


Taze (yeşil) ceviz kabuğu suyu çıkarılarak sivilceli cilt üzerine sürülmesi sivilcelerin ve cilt lekelerinin geçmesine yardımcı olur.


Saçlarımız eski parlaklığına kavuşacak ve yıpranmış saçlarımız kuvvetlenecektir. Saçlarımız kepeklerden arınmış olacaktır.


Saçlarımızı bu şekilde hazırladığımız su ile her gün yıkamaya devam edersek varsa saçlardaki beyazlarımızda da azalma görebiliriz.


Cevizin yeşil kabuğunun suyu ile yapacağımız kürde saçlar için oldukça faydalıdır. Saça koyu kahverengi bir renk verirken saçların parlaklığını artırır.


Ceviz kabuğu suyunu ayak ve el tırnak bakımlarında da kulanabiliriz. İncelen, kırılan tırnaklara ceviz kabuğu suyu sürülmesi, tırnakların güçlenmesine ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur.


Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2018, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER