'Cinsiyetçi' tehdide 10 taksitli ceza!

‘Cinsiyetçi’ tehdide 10 taksitli ceza!

'Cinsiyetçi' tehdide 10 taksitli ceza!
Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, İstiklal Caddesi'nde geçen yıl 14'üncüsünün yapılması planlanan LGBTİ Onur Yürüyüşü öncesi basın toplantısı düzenleyerek, "İsmi onur yürüyüşü olan, ama aslı ahlaksızlık olan, toplumun sinir uçlarına dokunan bu tip ahlaksızlıkların normalleştirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Yürüyüşü engelleyeceğiz. Şimdi uyarıyoruz, olacakların sorumlusu biz değiliz" şeklinde açıklamalarda bulundu. Mican'ın açıklaması üzerine LGBTİ'lilerin şikayeti doğrultusunda "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan bir yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"YÜRÜYÜŞ YAPILMASIN DİYE ÇAĞRI YAPTIK"

Anadolu 44. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına Kürşat Mican ve taraf avukatları katıldı. Duruşmayı, Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği avukatları da izledi. Şikayetçilerin avukatları Mican'ın nefret suçu işlediğini söyleyerek cezalandırılmasını talep etti. Duruşmada son sözü sorulan Kürşat Mican ise suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben ve kurumum her zaman farklılıklarımızı zenginlik olarak düşünüyoruz. Biz bu yürüyüşün yapılmaması için çağrı yaptık. Devletimiz de yardımcı oldu. Hatta valilik bundan sonra LGBTİ derneğinin faaliyet yapamayacağını beyan etti" ifadelerini kullandı.

4 BİN LİRA ADLİ PARA CEZASI

Mahkeme, Kürşat Mican'ı "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan önce 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın hapis cezasını adli para cezasına çeviren mahkeme, 4 bin lira adli para cezasının ise 10 taksitte ödemesine hükmetti. Daha önce başka bir suçtan mahkumiyeti bulunan Mican'ın cezası ertelenmedi.
Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER