Çipras'tan Erdoğan ziyareti öncesi önemli açıklamalar

Çipras'tan Erdoğan ziyareti öncesi önemli açıklamalar

Çipras'tan Erdoğan ziyareti öncesi önemli açıklamalar
Hürriyet'te yer alan habere göre Yunanistan Başbakanı Çipras, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Çipras Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerle ilgili "Benim duruşum her zaman net olmuştur: Yunanistan'da darbeciler hoş karşılanmaz. Bu kapsamda, Türkiye ile güvenlik ve yargı alanlarındaki işbirliğimize devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Çipras, "On yıllar sonra bir ilk olan Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirilecek ziyaretin ileriye dönük cesur adımlar atmamız için önemli bir fırsat olduğuna inanıyorum." dedi.

Türkiye-AB göçmen mutabakatı ile ilgili de konuşan Çipras, "Türkiye, taahhütlerini yerine getirerek ve Ege'de göç akışını azaltarak mutabakata bağlılığını gösterdi" diye konuştu.

SON ZİYARETİ 65 YIL ÖNCE CELAL BAYAR YAPMIŞTI

Erdoğan, 65 yıl sonra Yunanistan’a gelecek ilk TC Cumhurbaşkanı olacak. Atina’yı son olarak 1952 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar ziyaret etmişti.

15 Temmuz'dan sonra helikopterle Yunanistan'a kaçan darbeci sekiz askerin yargı süreci, halen Yunanistan'da devam ediyor.

Erdoğan'ın ziyaretine günler kala Atina'daki DHKP-C hücresine baskın yapılmış ve dokuz terörist yakalanmıştı.
Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER