Emekliye çifte zam müjdesi!..

Emekliye çifte zam müjdesi!..

Emekliye çifte zam müjdesi!..
Takvim'in haberine göre yaklaşık 12 milyon emeklinin Ocak zammı adım adım yaklaşıyor. Kasım ayı enflasyonunun açıklanmasıyla, emeklilerin Ocak zammı netleşmeye başladı. Temmuz-Kasım enflasyonuna göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 4.97 zam görünürken; memurlara ve memur emeklilerine yüzde 4'lük artışa ilaveten yüzde 0.97 enflasyon farkı çıktı. Aralık enflasyonu sıfır bile çıksa memurlar ve memur emeklileri fark alacak.



5 AYLIK RAKAM BELİRLENDİ

Hem SSK ve Bağ-Kur hem de memur emeklileri için enflasyon verileri büyük önem taşıyor. 2017'nin ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammının oranını, memurların ve memur emeklilerinin de yüzde 4'lük toplu sözleşme artışına ek olarak fark alıp almayacağını gösterecek. Bunun 5 aylık dönemindeki enflasyon dün Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilerle belli oldu. Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 4.97 olarak gerçekleşti. Buna göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 4.97 zam görünürken, memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkı alabileceği ortaya çıktı.

GÖZLER 3 OCAK'TA

Memur emeklilerinin enflasyon farkı alabilmesi için 2017'nin ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 4'ü aşması gerekiyordu. 5 aylık dönemde yüzde 4'lük oran aşıldı. Bu da memurların ve memur emeklilerinin Ocak'ta yüzde 4'lük zamma ilaveten enflasyon farkı alabileceğini gösterdi. Şimdi zam oranlarının kesinleşme için sadece 1 veri kaldı. 3 Ocak'ta Aralık ayı enflasyonu açıklanacak. Buna göre kesin rakam ortaya çıkacak.


Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2017, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER