Esnemek yorgun olduğunuz anlamına gelir

Esnemek yorgun olduğunuz anlamına gelir

Esnemek yorgun olduğunuz anlamına gelir

Esnemek yorgun olduğunuz anlamına gelir

İnsanların %60'ı esnemenin yorgunluk göstergesi olduğunu düşünüyor. Bilim insanlarıysa esnemenin nedeni konusunda tam olarak fikir birliğine varmış değiller ancek esnemenin beynin kendini rahatlatmak amacıyla yaptığı bir şey olduğunu düşünüyorlar. 


Yaşlandıkça uyku ihtiyacı azalır

Çoğu insan yaş aldıkça uyku ihtiyacının azaldığına inanıyor. Ancak bilim insanları her yaşta aynı miktarda uyku ihtiyacımız olduğunu söylüyorlar; yani günde ortalama 8 saat. 


Uyku borcu ödenebilir

Birçoğumuz uykuya borçlanabileceğimizi, bir önceki gün uyumadığımızda ertesi gün uyuyarak bunu telafi edebileceğimizi düşünürüz. Ancak uyku açığını bu şekilde kapatmak mümkün değil. Hatta bu alışkanlık kalp sağlığına zarar veriyor. 


Uyumadan önce peynir yerseniz kabus görürsünüz.

Küçüklüğümüzde anne ve anneannelerimizden duyduğumuz bu efsanenin doğrularla uzaktan yakından ilgisi yok. Hiçbir süt ürünü için böyle bir durum yok. Ancak yatmadan önce yenen ağır ve yağlı gıdaların sindirimi ve uykuyu zorlaştırdığı bilimsel bir gerçek. 


Egzersiz yapmak uykuyu kolaylaştırır

Yaygın inancın aksine uyumadan önceki saatlerde yapılan egzersizin uykuya hiçbir faydası yok. Hatta vücudunuz yorgun olsa da egzersiz sonrası salgılanan hormonlar beynininzi uyanık tutuyorlar. En sağlıklısı uyumadan en az iki saat önce egzersizi sonlandırmak. 


Uzun uymak sağlıklı

Uyku ihtiyacı kişiden kişiye değişse de yetişkin bir insan için gerekli olan uyku 8 saat. Bu süreden fazla uymak kalitesiz bir uykuya ve yorgunluğa sebep oluyor. 


Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2018, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER