Evde kendi fondöteninizi yapın! 3 pratik fondöten tarifi

Evde kendi fondöteninizi yapın! 3 pratik fondöten tarifi

Evde kendi fondöteninizi yapın! 3 pratik fondöten tarifi

Fondöten alırken ve kullanırkenki en büyük korkumuzdan biri alerjik reaksiyonlar yaratıp cilde zarar verebilme ihtimalidir. Evinizde tamamen doğal yollardan yapacağınız bu tariflerle istediğiniz renkte fondöteni hiçbir kimyasal kullanmadan elde edebilmek ve güvenle kullanmak mümkün.


Tüm tarifler evde kolayca bulabileceğiniz ya da eczanelerden ve aktarlardan temin edeceğiniz basit malzemelerle hazırlandığı için yapımı son derece pratik olacaktır. 


Tarif 1

Malzemeler: Maden suyu, Balmumu, Gıda boyası, Allantoin, Zeytinyağı


Hazırlanışı: 50 gr maden suyunu iyice kaynatın. İçerisine bir yemek kaşığı allantoin ilave edin. Daha sonra balmumunu eritip içerisine ekleyin ve karıştırın. Daha sonra istediğiniz renkte turuncu veya pembe gıda boyasını karışımın içerisine atın. İçerisine bir miktar zeytinyağı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı cam kavanozun içerisinde muhafaza edip kullanabilirsiniz.


Tarif 2

Malzemeler: 4 tatlı kaşığı kakao tozu, 10 damla E vitamini(eczanelerde satılıyor), 1 tatlı kaşığı tarçın, çeyrek su bardağı ararot unu veya mısır nişastası, çeyrek su bardağı hindistan cevizi veya zencefil


Hazırlanışı: Malzemeleri cam bir kasede, öncelikle ararot ununu ekleyerek toz kıvamına gelinceye kadar karıştırın. İstediğiniz rengi buluncaya kadar karıştırıp sonra da cilt üzerinde testler yapın. Rengini koyulaştırmak isterseniz tarçın ve kakaodan, rengini açmak istiyorsanız da ararot unundan biraz daha ilave edebilirsiniz. Renk istediğiniz hale gelince ağzı kapalı bir kaba alın. Fondöteniniz kullanıma hazırdır.


Tarif 3

Malzemeler: Mısır nişastası, zeytinyağı, badem yağı ya da jojoba yağı ve nemlendirici losyon, yeşil kil, kakao tozu


Hazırlanışı: 2 ölçü mısır nişastasına, 1 ölçü yeşil kil, 1 ölçü kakao tozu ekleyip karıştırın. Cildiniz kuru isi sadece pirinç nişastası ve kakao da kullanabilirsiniz. Karışımı yaptıktan sonra renk denemesi için yüzünüze sürün. İstediğiniz rengi bulduktan sonra seçtiğiniz yağlardan yavaş yavaş ekleyin. Tüm karışım pütürsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Karışımı serin bir yerde ve cam kavanozda saklayın.



Kaynak: mynet


Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2018, 23:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER