Genetik faktörler

Genetik faktörler

Genetik faktörler

Genetik faktörler

Cinsel dürtülerimiz doğuştandır ve öğrenme yoluyla gelişebilir. Ancak bu dürtülerin genetik kodları da olabileceği yani cinsel istek ve isteksizliğin genetik olabileceği unutulmamalıdır. 


Sevişmek her zaman, seks zaman zaman

Aşk, tutku ve sevginin belirtisi olan dokunlar ve öpüşmeler cinsel hayatınızda ne kadar çok yer alırsa cinsel yaşamınızdaki heyecan ve bu konudaki isteğiniz o kadar artar. 


Cinsel fanteziler ayıp değildir

Zaman içinde monotonlaşan cinsel hayatınızı tekrar hareketlendirmenin yolu cinsel fantezilerden geçiyor olabilir. Bunların ayıp olmadığını bilerek dürüstçe eşinizle paylaşmalısınız. 


Tutkunuzun düşmanı nezaket mi?

Günlük hayatta çok olumlu bir davranış olan nezaket yatak odasında tutkunuzu öldürüyor olabilir. Nazik olma kaygısı içinizden geldiği gibi yaşanması gereken cinsel hayatı spontanlıktan çıkarabilir. 


Sabah seksi mutluluk verir

Sabahları dinlenmiş bedeniniz ve zihninizle yapacağınız sekse çok daha iyi odaklanabilirsiniz. Üstelik seviştikten sonra salgılayacağınız hormonlar sayesinde günün geri kalanını keyifli geçirirsiniz. 


Orta yaştan sonra yaşanan zirve

Cinselliği gençlikle bağdaştıran görüş yanlıştır. Gerçekte, zihinsel ve duygusal olgunluğa ulaşan kadın ve erkekler orta yaşta çok daha iyi bir doyuma ulaşabilecekleri bir cinsel hayata sahip olabilirler. 


Duraklama dönemleri yaşanabilir

Özellikle uzun süreli ilişkilerde hayat kaygısı, iş stresi, ailevi durumlar gibi sebeplerden dolayı cinsel hayatta bir duraklama dönemi yaşanabilir ve bu normaldir. Çiftler bu dönemleri karşılıklı anlayışla rahatça atlatabilirler. 


Orgazm ve boşalma aynı şey değildir

Boşalma cinsel ilişkinin sonlarına doğru yaşanan 10-15 saniyelik kasılmalardır. Orgazm ise fiziksel, cinsel ve psikolojik uyaranlar sonucu beynin harekete geçmesi ve bu yüzden salgılanan hormonlarla bedenin bütün olarak kendinden geçmesidir. 


Kegel egzersizleri

Cinsel organları saran ve aşk kasları denen kasları çalıştırmak için yapılan Kegel egzersizleri sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam için oldukça önemlidir. 


Mastürbasyon doğal bir ihtiyaçtır

Kişinin cinsellikten zevk alabilmesi için kendi bedenini tanıması ve bedeninden zevk alması çok önemli bir faktördür. Özellikle kadınların cinsellikten soğutulmak için mastürbasyonun kötü, ayıp ve sağlıksız olduğu fikrinden uzaklaşması gerekir. 


Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2018, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER