'Hayalet silah' satıcıları internette avlandı!

'Hayalet silah' satıcıları internette avlandı!

'Hayalet silah' satıcıları internette avlandı!
Yeni Şafak'tan Aybike Eroğlu'nun haberine göre İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri’nin E-5 karayolu üzerinde gerçekleştirdiği operasyonda piyasa değeri 100 bin TL olan Glock-17 marka 5 tabanca ve bunlara ait 11 şarjör ele geçirildi. Söz konusu silahların suç örgütlerine satılmak üzere yasadışı yollardan Türkiye’ye getirildiği tespit edildi.

KENDİLERİNİ ELE VERDİLER

Jandarma Siber Suçlarla Mücadele birimi sosyal medyada yaptığı araştırma sonucu şüphelilerden B. K.’nin sosyal medya hesabındaki pek çok fotoğraf karesinde, elinde uzun namlulu olanlar da dahil farklı silahlarla poz verdiğini belirledi. Ekipler, paylaştığı fotoğraflar üzerinden şüphelinin plakasını tespit ettikleri aracını da takibe aldı.

E-5 karayolunda düzenlenen şok bir baskınla şüpheliler B. G. ve B. K. yakalandı. Tutuklanan B. G. ve B. K.’nın, piyasada yüksek fiyata satılan silahları, İstanbul’da referanslı kabul ettikleri kişiler vasıtasıyla sattıkları belirlendi. B. K.’nın ayrıca kasten adam öldürmek suçundan da arandığı belirlendi.


Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2017, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER