Her şey mekanla başlar!

Her şey mekanla başlar!

Her şey mekanla başlar!

Her şey mekanla başlar!

Mezuniyet balolarında en önemli ama bir o kadar da göz ardı edilen konu mekandır. Giyeceğiniz kıyafet ve ayakkabıdan tutun kullanacağınız aksesuara kadar her şeyde mekanı göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin, küçük mütevazi bir mekanda gerçekleşecek balo için ağır ve gösterişli abiyeler giymek, ince topuklu ayakkabılar kullanmak oldukça yanlış ve komik olacaktır. Mezuniyetin gerçekleşeceği yere göre kıyafet seçimi yapılması önemli. Evet tüm gözler üzerinizde olsun, ama alaycı gözler değil!


Elbise seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli şey; vücut tipi

Malum, elbise ne kadar güzel olursa olsun herkeste bambaşka duruyor. Bu da vücut şekilleriyle alakalı bir durum. Eğer vücut şeklinizi bilmiyor ve vücut şeklinize göre giyinmiyorsanız en göz alıcı ve mükemmel elbiseyle bile felaket görünümler yaratabilirsiniz. Bu nedenle vücut şekilleri ve nasıl giyinmeleri gerektiğinne bir göz atalım;


Elma vücut

Eğer büyük göğüslere, kalın bir bele ve belinizle hemen hemen aynı ölçüde kalçalara sahipseniz elma vücutlusunuz demektir. Diğer özellikler ise geniş omuzlar ve üst vücuda oranla daha ince bacaklardı. Bu vücut tiplerinde amaç, kilonun toplandığı vücudun orta kısmından dikkati diğer bölgelere dağıtmaktır. Dikkati vücudun orta kısmından alarak ya derin v dekoltesi kullanarak üste vermeli ya da ince bacaklarınızı kullanarak mini şeyler giymelisiniz. Özellikle karın bölgenizi saran dar elbiselerden ise kaçının. A kesim ve empire kesim elbiseler vücudunuzu daha kıvrımlı ve boyunuzu daha uzun gösterecektir.


Kum saati vücut

Belki de en şanslı kadınlar kum saati vücuda sahip olanlar. Geniş omuzlar ince bir bel ve omuzlarla orantılı kalçalar. Bu vücut tipine uygun giyinmek için ise fazla uğraşmaya gerek yok. Vücudunuzun şeklinde elbiseler almak ve orantıları korumak önemli. İnce beli ortaya çıkaracak kemerler, üst vücudunuzu vurgulamak için derin v yakalar tam da kum saati vücutlar için. Fazla söze gerek yok, vücudu saran elbiseler tam de kum saati vücutlar için!


Armut vücut

Armut vücut şekline sahip kişilerde, omuzlar alt vücuda nazaran dar kalır. Alt vücutta ise tüm fazlalık popo ve kalça kısmında toplanır. Üst vücut ve alt vücut arasındaki oranı koruyabilmek için aslında yapılması gereken çok basittir. Armut vücudu kum saati vücut gibi göstermek! Bunun için ya omuz kısmını genişletmeniz ya da alt kısmı vurgulamayacak parçalar seçmelisiniz. Kısacası işin sırrı alt vücutla üst vücut arasındaki dengeyi yaratmak.


Dikdörtgen vücut

Dikdörtgen vücutlar, diğer vücut tiplerinden farklıdır. Dikdörtgen vücudun sorunu kıvrımsız olmasıdır. Yani omuz genişliği, bel ve kalça ölçüleri hemen hemen aynıdır. Bu tip vücutlarda yapılması gereken yeni bir denge kurmaktır. Yani örneği beli ince göstermek için alt kısmı bol ve geniş, bel kısmı oturan elbiseler tercih edilebilir. Ayrıca omuzlarda vatkalar kullanmak omzu geniş göstermek de beli daha ince gösterebilir. Vücudu saran dümdüz ve dar elbiseler ise dikdörtgen vücutlar için yanlış seçim olacaktır.


Ters üçgen vücut

Ters üçgen vücutlar genellikle atletik görünümlü vücutlardır. Omuzlar kalçalardan ve belden çok daha geniştir. Vücut ters bir üçgen şeklinde olduğunda dengeyi sağlamak için ters v şeklinde kıyafetler tercih edilmelidir. Yani çan etekler ve elbiseler bu vücut tipi için çok uygundur. Vücudun üst kısmında olabildiğince abartısız, alt kısımda ise dikkat çekici ve bol şeyler kullanılmalı.


Elbiseyi mükemmel kılan unsur; özgüven

Eğer satın aldığınız elbiseyi çok beğenseniz de içinde kendinizi özgüvenli hissedemiyorsanız yanlış seçim yaptınız demektir. Yani, eğer elbisenizin sağını solunu çekiştiriyor ya da başınız dik ve kendinizden emin yürümüyorsanız o elbiseyle rahat değilsinizdir. Elbise her ne kadar güzel görünse de içinde rahat değilseniz bu görünümünüze yansıyacak ve elbiseyi de gölgeleyecektir. Bu nedenle, ne kadar beğenseniz de elbise seçerkenki ilk kriteriniz içinde kendinizi rahat hissedip hissetmediğiniz olmalıdır.


Gecenin kurtarıcısı; ayakkabılar

Eğer geceyi yarılamadan bir kenara çekilip oturmak istemiyorsanız ayakkabınızın şık olduğu kadar rahat da olmasına özen göstermelisiniz. Her ne kadar şık olsa da düzgün yürüyemediğiniz bir ayakkabı, hem kötü bir görüntü yaratacak hem de eğlenmeniz gereken bir gecede kenarda oturmanıza neden olacaktır. Ayakkabılarınızı çıkarıp kötü bir görünüme neden olmak istemezsiniz değil mi?


Elbiseleyle bir bütün oluşturur; saçlar

Saçlar belki de görünümünüzü etkileyecek en kritik şeylerden biri. Öncelikle, eğer kuaförünüzü önceden belirlemediyseniz güvenmediğiniz ve bilmediğiniz bir kuaföre gidip risk almayın. Elbette saçınızı evde de yaparak doğal bir görünüm yakalayabilirsiniz. En önemli nokta ise abartıdan uzak, doğal bir saç olması. 2018’de öne çıkan bob kesim saç kesimlerinden kullanıyorsanız saçlarınızı doğal bir şekilde bırakabilirsiniz. Eğer uzun saçlara sahipseniz belirgin ve ince buklelerden kaçınmalısınız. Bu yıl fresh görünümler moda!


Abartıya kaçmadan; makyaj

Mezuniyet balolarında ve düğün törenlerinde yapılan en büyük hatalardan biri maalesef abartılı makyajlar oluyor. Günlük olarak yaptığınız makyajı biraz daha vurgulayarak yapmak ise ideal olan. Eğer makyajda abartıya kaçarsanız seneler sonra mezuniyet fotoğraflarınıza baktığınız biraz pişmanlık duyabilirsiniz. Mezuniyet makyajında gözlerinizi ya da dudaklarınızı teninize yakışan renk ve biçimde vurgulayarak geri kalan kısmı doğal bırakabilirsiniz.


Bu yılın modası; floral desenler

Bu yıl nerdeyse tüm moda haftalarında floral desenli gece elbiseleri gördük. Gündüz şıklığını geceye taşıyan hem iddialı hem hareketli bu parçalar sizin de tercihiniz olabilir.


Milenyum pembesinin yerini alıyor; leylak rengi

Güçlü şehir kadınını temsil eden milenyum pembesi yerini yavaşça leylak rengine bırakmış durumda. Moda haftalarında da sıkça karşılaştığımız bu renk hem oldukça iddialı hem de zarif. Eğer klasik abiyelerin dışına çıkmak istiyorsanız tercihiniz kesinlikle abartıdan uzak leylak rengi bir elbise olmalı.


Kurtarıcı; pastel renkler

Eğer çok sıradan olmayayım ama abartılı da durmasın diyorsanız her sezonun trendi pastel renkleri tercih etmelisiniz. Bu sayede hem şık hem sade bir görünüm yakalayabilirsiniz.


Çok para harcamadan şık olabilirsiniz

Mezuniyet zamanı yaklaştığında zaten birçok markada çok fazla seçenekle karşılaşacaksınız. Ama tercihinizi yapmadan önce acele etmeyin ve tüm seçenekleri deneyin, değerlendirin. Bu sizi en doğru olana daha çok yaklaştıracak ve bu süreçte vücudunuza neyin yakışıp yakışmadığını daha net göreceksiniz. Ayrıca ucuz olan elbiselerin kötü olduğuna dair bir yanılgıya kapılmayın. Özellikle online olarak ucuza alabileceğiniz birçok seçenek var.


Aynaya baktığınızda kendiniz gibi görünün!

Eğer, arkadaşlarınızdan ” Tanıyamadım seni, çok değişmişsin” gibi cümleler duymak istemiyorsanız giydiğiniz ve yaptığınız her şeyde kendinizden bir parça olmasına dikkat edin. Elbette hoş görünmek ve iltifat almak güzeldir, ama bu iltifatlar her zaman olumlu anlamda olmayabilir. Eğer doğallığınızı korursanız gecenin yıldızı siz olacaksınız!


Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER