İki aşamalı temizlik rutini

İki aşamalı temizlik rutini

İki aşamalı temizlik rutini

İki aşamalı temizlik rutini

Kore tipi cilt bakımının meşhur iki aşamalı temizlik rutinine göz atmalısınız! Yağ bazlı ve su bazlı temizleyicileri art arda kullanarak etkin bir arınma sağlayabilirsiniz. Yağ bazlı temizleyiciler cildinizi daha da yağlandırmaz, aksine kirleri arındırmakta daha da etkililer. Bu nedenle özellikle yağlı ve akneye yatkın cilt tipleri için önerilir.


Tonik

Gözenekleri yağ ve yağlara yapışmış kirlerden arındırmak için bakım rutininize bir tonik ekleyin. Biz ne kadar temizlesek de cildimiz çok kısa sürede temizlenen yerlere yeni lipitler üretiyor. Tonik, cildimizi bakım yapmaya hazır hale getirdiğinden, doğru bir bakımın ve cilt sağlığının temelini oluşturuyor.


Peeling

Peeling ile gerçek bir arınma elde etmek için yağlarla daha çok etkileşime giren salisilik asit gibi BHA içerikler tercih edilmeli. Salisilik asit cildin derin tabakalarına indiğinden genelde haftada bir ya da iki kez uygulanması tavsiye ediliyor ancak uygulama sıklığını belirlemek için cildimizi gözlemlemek en doğrusu!


Su bazlı nemlendirici

Cildimizi yağlardan arındırdıktan sonra cildimizi öyle kuru bir halde bırakamayız, bırakmamalıyız. Çünkü vücudumuz elindeki malzemelerle daha da çok yağ üreterek kuruluğu kapatmaya çalışır. Bu yüzden o müthiş arınma hissinden sonra cildimizi su bazlı bir nemlendirici ile gerektiği kadar nemlendirmek yağlı cilt bakım rutini açısından epey önemli!


Bazı içerikler sebum üretiminin dengelenmesi için cildinizi uyarır. Bu tarz içeriklerin kullanıldığı ürünlere öncelik verebilirsiniz. 


Cildimizdeki yağı temizlemiş, hatta sebum üretimini dengelemiş olsak da bu, gözeneklerimizin küçüldüğü ve istenmeyen maddelerin gözeneklerimizde birikmeyeceği anlamına gelmiyor. Gözenek sıkılaştırıcı içerikleri de bakım rutininize eklemeniz yağlı cilt tipi için gerçek bir çözüm sunuyor.


Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER