İngiliz elçiliğine fare avcısı atandı

İngiliz elçiliğine fare avcısı atandı

İngiliz elçiliğine fare avcısı atandı
Hürriyet'te yer alan habere göre Ekim ayında Amman'da bir hayvan barınağından alınan ve Abdounlu Lawrence adı verilen kedi, İngiltere'nin ilk diplomat kedisi olma özelliği taşıyor. Abdoun, Ürdün'ün başkenti Amman'daki bir bölge. Ürdün’deki bir hayvan koruma derneğinden alınan Lawrence, İngiltere’nin Ürdün Büyükelçisi Edward Oakden’a teslim edildi.

Sosyal medyada oldukça ünlü olan Lawrence'ın yaklaşık 7 bin takipçisi var. Amman Büyükelçi yardımcısı Laura Dauban, "Lawrence fare avcılığı görevinin yanı sıra Twittter'daki takipçileriyle ilgileniyor ve takipçilerine Ürdün'deki büyükelçiliğimizi farklı bir bakış açısıyla göstermemize yardımcı oluyor. İngiliz turistlerin Ürdün'e gelip ülkeyi ziyaret etmelerini istiyoruz, burası huzurlu ve müreffeh bir ülke" dedi.

BAŞBAKANLIK KEDİLERİ

İngiltere Başbakanlık Konutu’nda 1924’ten beri fareleri yakalaması için kedi besleniyor. Kedilerin masrafı devlet tarafından karşılanıyor. Şu anda da Palmerston adlı kedi bu görevi sürdürüyor. 1973-88 yılları arasında başbakanlık konutunda fare avcısı olarak görev yapan Wilberforce en uzun süre bu ünvanı taşıyan kedi. Wilberforce bu sürede 4 farklı başbakan gördü.


Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2017, 21:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER