Işık

Işık

Işık

Işık

Fotoğraflarınızın kaliteli ve profesyonel çıkmasını istiyorsanız ilk olarak en önemli şey doğru ışığı yakalamak. Kapalı bir yerde fotoğraf çekiyorsanız eğer, çeken kişinin gün ışığı gelen pencereyi arkasına aldığından emin olun. Aynı şekilde dışarıda fotoğraf çekiyorsanız, güneşin fotoğrafı çeken kişinin arkasında olduğundan emin olun. Böylece fotoğraftaki kişiye ışık vurur ve fotoğraflar çok daha kaliteli çıkar. Fotoğraftaki kişi güneşi arkasına alırsa fotoğraf karanlık ve gölge gibi çıkabilir. Eğer gece karanlık bir yerde fotoğraf çekiyorsanız mutlaka flaş kullanmayı unutmayın.


Açı

Fotoğraflarınızda olduğunuzdan uzun çıkmak istiyorsanız her zaman çeken kişiden biraz eğilerek fotoğrafınızı çekmesini isteyin. Yüzünüzle aynı hizada veya daha yukarıdan çekilen fotoğraflarda bedeniniz her zaman daha kısa çıkacaktır. Aynı zamanda tam karşıdan değil de, yandan bir açıyla çekilen fotoğraflar her zaman daha iyi gözükür.


Arkaplan

Fotoğraflarda arka planda ne olduğu da önemlidir. Arka planda geniş boş bir alan varsa (büyük bir cadde veya uzun bir sokak), fotoğraflarınız her zaman daha dolu gözükecektir. Boş bir duvarın önünde yakından çekilen fotoğraflar ise daha sade gözükür.


Renkler

Birbiriyle zıt renkler fotoğraflara dinamiklik katar ve fotoğrafınızın daha güzel çıkmasını sağlar. Siyah ve beyaz gibi zıt renkler arka planda olduğunda fotoğrafınızın daha kaliteli çıkmasını sağlayacaktır. Sade tonlarda bir fotoğraf istiyorsanız toprak tonlarında arka planlar tercih edebilirsiniz.


Ayarlar

Akıllı telefon kullanıyorsanız eğer fotoğraf çekerken ekranda odak noktası olmasını istediğiniz yere dokunarak o noktadaki ışığı ayarlayabilirsiniz. Bu, fotoğrafın çok karanlık veya çok parlak çıkmasını engelleyecektir. Aynı zamanda fotoğraf çekerken birden fazla çekmek her zaman en iyisini yakalama şansınızı arttırır. Daha sonra aralarından en iyi olanı kolayca seçebilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER