Islak hamburger

Islak hamburger

Islak hamburger

Islak hamburger

Arkadaşlarla toplandınız, uzun sürecek geceye bir başlangıç yapacaksınız. E tabii aç açına oynanmaz. O halde hemen o muhteşem baharat bombası şahsına münhasır hamburgerle mideyi bir şenlendirmek lazım. Gece bitti acıktınız, sorun değil. Islak hamburger yine yolun sonunda sizi bekliyor olacak.


Nohutlu pilav

Nohut pilav arabasını açken gördüğünüzde adeta nöbetçi eczanenin mahallenizde olduğunu öğrenmiş kadar sevinirsiniz. İmdadınıza yetişir, insanın açlığını dindirir. Ağzınıza gelen birkaç nohut tanesiyle de altın bulmuş kadar sevinirsiniz.


Turşu suyu

İster limonla ister sirkeyle için turşu suyu candır. İnsanın önce içini yakar, sonra da ferahlatır. İçine atılmış birkaç lahana ve salatalığı yutarken dünyanın en tatmin olmuş insanı olarak yürürsünüz sokaklarda artık.


Kestane

Şu soğuk havalarda ne de güzel gider o kestane kebap. Sıcaklığına aldırmadan çabucak soymaya çalışırken eliniz yanar. Beklemeye dayanamazsınız, diliniz yanar. Ama kim bekleyecek o lezzeti. Sıcak sıcak yemedikten sonra kestanenin ne tadı çıkar ki!


Midye dolma

Deniz ürünlerinin en kolay ulaşılanı, her keseye uygunluğuyla insanın adeta can dostudur midye dolma. Baharatlı pirincin üzerine dünyanın en lezzetli yumuşakçası serilir ve ağzınıza bayram ettirir. Dünyanın neresine giderseniz gidin midye dolma sokak lezzetlerinin şahıdır.


Simit

Ayran milli içeceğimizse simit de milli yiyeceğimizdir. Hamur işine başlangıçtır, çayın adeta kankasıdır. Çıtır çıtır susamlarını masanın üzerinden toplayıp diş uçlarında ezmenin verdiği zevki çok az şey verir dünyada insana. Sokak lezzeti dendi mi simidi zikretmeden geçemeyiz.


Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2018, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER