İyi bir CV hazırlamalıyız

İyi bir CV hazırlamalıyız

İyi bir CV hazırlamalıyız

İyi bir CV hazırlamalıyız

Bildiğiniz gibi iş verenlerin bizin hakkımızda oluşturacağı ilk fikir CV aracılığıyla oluyor. Başvurduğumuz iş doğrultusunda bir düzenleme yapmalıyız. Vurgulamak istediğimiz alanları daha detaylandırıp diğerlerini daha kısa geçebiliriz. Anlaşılır bilgiler içeren, özenle hazırlanmış CV’ler daha ikna edici bulunuyor. CV’mizde fotoğraf bulunması da önemli. Türkiye’de ise işe alım danışmanlarının %75’i öz geçmişteki fotoğrafların önemli olduğunu düşünüyor. Öz geçmişe fotoğraf eklemek işe alım sürecinde adayın hatırlanmasına yardımcı oluyor.


Kendimizi geliştirmeliyiz

İş hayatında başarılı bir kariyer yaratmak için kendimizi geliştirmekten asla vazgeçmemeliyiz. Kendimize katacağımız her bir kalite, bizi bir adım öne götürecektir. Kendimizi geliştirmek adına yaptıklarımız, aldığımız sertifikalar, diğer adaylarla kıyasandığımızda fark yaratmayı sağlayabilir.


Hobilerin gücünü unutmayalım

Sadece okuduğunuz okullar ve çalıştığınız alanlardan bahsetmek yerine özel becerilerinizden de bahsedip CV’Nizi zenginleştirin. Üstelik bazı hobiler, karşı tarafın zihninde sizinle ilgili olumlu fikirler oluşturuyor.


Kendimize güvenmeliyiz

Ne kadar özgüvenli olursak, karşımızdakine o kadar iyi sinyaller göndeririz. Hakim olduğumuz alanda başarılı olduğumuza inanç duyduğumuzu göstererek işi sırtlayabileceğimizi anlatmalıyız. Ancak, bilmediğimiz konularda altı boş cevaplarla yanlış izlenim bırakmamaya da dikkat etmeliyiz. Dürüst olmak, bilmiyorum demek en doğru cevap. Bunun yanı sıra, konuyu güçlü olduğumuz alana çekerek onlardan bahsedebiliriz.


Bizde iş verene soru sorabiliriz

İş görüşmesini bizim de yönlendirebileceğimizi unutmamalıyız. Sadece soruları cevaplamak yerine biz de sorular sorabiliriz. Bu, iş üzerine vakit ayırıp detaylıca düşündüğümüzü göstereceği gibi, bilmek istediklerimiz hakkında fikir edinmemizi de sağlar.


Maaş konusu

Öncelikle tüm mülakat boyunca bizim onlara ihtiyacımız olduğu kadar onların da bize ihtiyacı olduğunu hissettirebilirsek, bize verecekleri değeri artırabiliriz. Elbette bu algıyı asla gerçeksiz iddialarla yaratmayacağız. Onlarla birlikte çalışırsak, neler katabileceğimizi anlatmalıyız. Bu sürecin sonunda maaş konuşması, ‘minimum ne kadar ödeyebilirim?’den ziyade, ‘ekibime katmak için ne yapabilirim?’e dönmeli.



Maaş beklentimizi anlamak için daha önce çalıştığımız yerdeki maaşımız sorulabilir ya da direkt olarak ‘beklentiniz nedir?’ diye sorulabilir. Net bir rakamdansa, deneyim ve becerilerimizin bu şirkette karşılığının ne olduğunu sorabilir ve topu onlara atabiliriz.


Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2018, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER