Makarnayı soğuk sudan geçirmek - İlginç fotoğraflar

Makarnayı soğuk sudan geçirmek - İlginç fotoğraflar

Makarnayı soğuk sudan geçirmek - İlginç fotoğraflar

Makarnayı soğuk sudan geçirmek

Büyüklerimizden gördüğümüz bu alışkanlık ne yazık ki oldukça yanlış. Makarnayı mümkün olduğunca orta derecede pişirmeye ve dağılana kadar kaynatmamaya dikkat edin. Pişen makarnaları ise asla soğuk sudan geçirmeyin. Süzüp sos ekleyerek tüketin.


Baharatını erken eklemek

Yemek yaparken baharatların lezzetini almak için pişme süresinin sonuna dek beklemelisiniz. Eğer pişirme sürecinin başında baharatları ekleyecek olursanız, koku ve lezzetlerini kaybetmelerine sebep olursunuz.


Eti çözülmeden kullanmak

Oda sıcaklığına gelmeden pişirdiğiniz et lezzetsiz olacaktır. Bu yüzden etinizi buzluktan çıkarıp direkt ısıya maruz bırakmamalısınız. Oda sıcaklığında bekletip çözüldükten sonra etinizi pişirirseniz yemeğiniz çok daha lezzetli olacaktır.


Eti çiğken tuzlamak

Etinizi marine etmek istiyorsanız, marine edeceğiniz karışıma kesinlikle tuz ilavesi yapmamalısınız. Çünkü çiğ ete serpilen tuz etinizin sertleşmesine sebep olacaktır. Tuz ilavesini etiniz pişmek üzereyken yapabilirsiniz.


Malzemeleri soğuk kullanmak

Kek, pasta, kurabiye, poğaça gibi hamur işlerini yaparken karşılaşılan en büyük hatalardan biri de acele ederek buzdolabından çıkan malzemeleri direkt olarak kullanmaktır. İyi kabarmış bir kek, malzemeleri birbiriyle iyice özleşleşmiş bir kurabiye yapmak istiyorsanız tüm malzemeleri oda sıcaklığında 30 dakika beklettikten sonra hazırlamaya başlamalısınız.


Malzemeleri aynı boyda doğramamak

Mutfakta yapılan en sık hataların başında malzemeleri farklı boyutta doğramak geliyor. Bir sebze yemeği pişirirken sebzeleri farklı boyutlarda kesmek pişme zamanlarını değiştirecektir. Böylece sebzelerin bir kısmı fazla pişmişken bir kısmı ise çiğ kalır ve bu da yemeğinizin lezzetini bozar.


Malzemeleri soğuk fırına koymak

Fırında pişireceğiniz kek, kurabiye gibi gıdaların harçlarını önceden ısıtılmış fırında hazırlamalısınız. Harcı hazırlamaya başladığınız sırada fırınınızı çalıştırırsanız lezzetli ve istediğiniz gibi kabaran kek ve kurabiyeler yapabilirsiniz.


Eti mühürlememek

Lezzetli ve sulu bir et yapmanın en büyük sırrı yüksek ısıda mühürleme işlemi yapmaktır. Yüksek ısıya getirdiğiniz tavanızda etlerin iki yüzünü de birkaç dakika pişirmeniz sulu ve lezzetli et yemeği yapmanızı sağlayacaktır.


Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER