Odaların daha büyük görünmesini sağlayacak tüyoları

Odaların daha büyük görünmesini sağlayacak tüyoları

Odaların daha büyük görünmesini sağlayacak tüyoları

Duvar rafları depolama çözümleri listesinin en başlarında yer alıyor. Özellikle duvarla aynı renkte olduğunda göz yanıltıp yokmuş gibi görünüyor, böylece alan daraltmıyor. 


Beyaz duvarlar ve beyaz mobilyalar birleştirdiğinde odayı büyük gösteren bir etki yaparlar. Niş duvarınız varsa bu etki daha da büyür. 


Koyu bir renge boyanmış iki büyük parça mobilyanın ortasına koyduğunuz büyük bir tablo odayı karartmayacağı gibi odak noktamızı koltuğa çeker. Tablo duvar ve mobilyalarla kontrast renkte olursa mekanı genişletme algısı yapar.


Kitaplık olmazsa olmaz bir depolama çözümü olmasının dışında görsel olarak da çok hoş bir dekorasyon ürünü. Duvarla aynı renkte olursa kapladığı yer de daha az görünür 


Küçük parça mobilyalar küçük mekanla daha uyumlu görünürler, fotoğraftaki gibi tek bir sandalyeyi bile duvar rengiyle uyumlu hale getirerek fonksiyonel bir mobilyaya dönüştürebilirsiniz.


Zengin bir yeşil tonuna boyadığınız duvarla birlikte (kapı ve kapı çerçevesi de dahil) her şey tek bir varlık olarak görünür. Bu fikir alışılmadık gibi dursa da ama yeşilin yatıştırıcı etkisi ve birleştirici gücü işe yarar.


Duvara monte edilmiş raflar, küçük alanlar için en işe yarar hilelerinden biridir. Ve duvarla aynı renge boyandıklarında oluşturdukları görüntü hem göze güzel görünür hem de büyütücü etki yapar.



Kaynak: www.apartmenttherapy.com


Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2018, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER