Papatya çayı

Papatya çayı

Papatya çayı

Papatya çayı

Rahatlatıcı bir etkiye sahip olan papatya çayı, sindirim sistemi ve mide üzerinde yaşadığınız sıkıntıları yatıştıracak ve doğal bir ağrı kesici görevi üstlenecektir. Besinlerin sindirilmesi ve emilimleri sırasında da faydalarını gördüğümüz papatyanın bir özelliği de gece uyma zorluğu yaşayanlar için etkili bir tedavi olmasıdır.


Rezene çayı

Mide şişkinlikleri ve kramplarınızdan rezene çayı sayesinde kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Vücutta gaz birikmesi ve oluşan şişkinlik hissini ortadan kaldırmakta etkili olan rezene çayının bir faydası da sindirim sistemini düzenleyici bir etkisinin bulunmasıdır.


Sinameki çayı

Sinameki çayı çoğunlukla kabızlık sorunu yaşayan kişilerce bağırsakları yumuşatmak ve temizlemek için kullanılmaktadır. Bağırsak hareketlerinin rahatlaması ve uzun süreli kullanımlarda da kabızlığın ortadan kalkacağı sinamekinin faydaları arasındadır.


Meryemana dikeni çayı

Meryemana dikeni çayı içerdiği enzimler sayesinde sindirim sisteminize girdiği andan itibaren faydalarını göstermeye başlar. Göbek bölgesi şişkinlik ve çeşitli gaz birikmesi sorunları gibi durumlarda etkili olup karaciğer sağlığını korumak için birebirdir.


Nane çayı

Yemeklerden sonra tüketildiğinde fazla yeme sorunundan ortaya çıkan mide sorunlarını gidermek için nane çayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca sabah bulantıları için de nane çayı iyi bir tercih olabilir. Ancak reflü ve gastrit gibi sorunlarınız varsa bu çay size faydadan çok zarar getirecektir.


Zencefil çayı

Zencefil çayı yüzyıllardır mide bulantıları ve çeşitli mide sorunlarının ortadan kaldırılmasında kullanılmaktadır. Kolaylıkla mide sorunlarınız için tercih edebileceğiniz bu çayı sıcak suya taze olarak atabilir veya toz halinde de ekleyerek tüketebilirsiniz. Tadından şikayetçi olacaklar içinse bir tatlı kaşığı bal ile tadını güzelleştirebilirsiniz.


Limon otu çayı

Sindirim sorunlarında en yaygın kullanılan çaylardan biri olan limon otu çayı sayesinde sindirim ve mide problemlerinizden tek seferde kurtulabilirsiniz. Mide ve bağırsak bölgesinde meydana gelen gaz birikmesi ve şişkinliklerde de oldukça etkilidir. Bu çayı özellikle reflü ve gastrit şikayeti yaşayan kişiler rahatlıkla tercih edebilir.


Hindiba kökü çayı

Sinameki çayını ağır bulacaklar için sindiriminizi düzene sokacak bir çay da hindiba kökü çayıdır. Bir bardak tüketildiğinde bile etkisini hissettirebilecek hindiba kökü çayı, uzun süreli kullanımlarda zararlı bir çaya dönüşebilmektedir. Bu çay sayesinde tuvalet aralıklarınız sıklaşacaktır.


Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER