Sepeti dolu olan müşterinin arkasında sıraya girin

Sepeti dolu olan müşterinin arkasında sıraya girin

Sepeti dolu olan müşterinin arkasında sıraya girin

Sepeti dolu olan müşterinin arkasında sıraya girin

Bu öneri başta kulağa tuhaf gelebilir. Ancak istatistik bu durumu şu şekilde açıklıyor: Kasada selamlaşma, ürünleri okutma, ödeme ve vedalaşma süreleri belli. Yani sepetinde az ürün bulunan çok kişi yerine çok ürün olan az kişiyi tercih etmek daha mantıklı oluyor. Az ürün almış 5 kişi sizi çok ürün almış 1 kişiden fazla bekletebilir... 


Soldaki kasa daha hızlı ilerler

Uzmanlar bu ilginç bilgiyi de şu şekilde açıklıyor: İnsanların çoğu sağlak. Bu yüzden de otomatik olarak sağ tarafa yöneliyorlar. Etrafınız solak insanlarla çevrili değilse, ki bu çok düşük bir ihtimal, sol taraftaki kasalar her zaman daha rahat olacaktır. 


Kadın kasiyerleri seçin

Kimseyi rencide etmek gibi bir niyetimiz yok. Bu da bir araştırma sonucu: Kadın kasiyerlerin çalıştığı kasalar diğerlerinden daha hızlı ilerliyor. 


Önünüzdeki müşterilerin sepetlerine bakın

Uzmanlar bunun sebebini açıklarken "Hazır ürünlerin barkodunu okutmak daha kolaydır. Meyve, sebze, et gibi paketleterek alınan ürünlerse kasadan daha uzun sürede geçer." diyorlar. Siz de sıraya girerken bu bilgiye göre seçim yapabilirsiniz. 


Köşelerden uzak durun

En ağır ilerleyen sıralar köşelerde kalanlarmış. Bunun sebebiyse o kasalardaki kasiyerlerin sırada ne kadar insan olduğunu zor görüp ya da göremeyip daha yavaş hareket etme eğiliminde olmalarıymış. 


Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2018, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER