Vazelin-çorap bakımı

Vazelin-çorap bakımı

Vazelin-çorap bakımı

Vazelin-çorap bakımı

Malzemeler: Vazelin Çorap



Yapılışı: Vazelini el ve avucunuza iyice yedirerek ovalayın. Ardından çoraplarınızı ellerinize geçirerek yatabilirsiniz. Yatmadan önce uyguladığınız bu maske sayesinde ellerinizde ipeksi bir yumuşaklık hissedeceksiniz.


Limon tedavisi

Malzemeler: Limon, Yarım çay kaşığı toz şeker



Yapılışı: Limonu ikiye bölerek böldüğünüz limonlarınızın üzerine şekeri serpin. Ardından limonu nazik bir şekilde el ve avuçlarınızda gezdirin. Bu tedavi yöntemi sayesinde güneş bronzlukları kolaylıkla giderilebilmektedir. Günlük olarak tercih edebilirsiniz.


Karbonatlı kür

Malzemeler: 2 çay kaşığı limon suyu, 2 çay kaşığı bal, 2 çay kaşığı karbonat



Yapılışı: Elleriniz diğer vücut kısımlarınıza göre koyu renkli ve yaşlı gösteriyorsa bu karbonatlı bu kür sayesinde istenmeyen görünümden kurtulmanız mümkün. Ellerinizi yumuşak bir sabunla ılık suda yıkayın. Bir kapta malzemelerin hepsini karıştırın. Karışımı ellerinize sürerek bir dakika kadar masaj yapın. Karışımı yaklaşık 10 dakika boyunca dinlenmeye bırakın. Ardından ılık suyla durulayın.


Patates maskesi

Malzemeler: 2 patates, 1 çay kaşığı gliserin, 1 çay kaşığı badem yağı



Yapılışı: Patateslerinizi haşlayın ve püre haline getirin. Gliserin ve badem yağını da pürenize ekleyerek karışımınızı tamamlayın. Oluşan karışımı ellerinize sürerek 1 saat kadar bekleyin. 1 saatin sonunda bol su ile durulayın.


Gliserin yumuşaklığı

Malzemeler: 1 çay kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı gliserin, 4 – 5 damla gül suyu



Yapılışı: Limon suyu, gliserin ve gül suyunu bir kapta karıştırın. Bu karışımı elinizin her noktasına sürün ve 15 dakika kadar bekleyin. Bu maskeyi günde 2 defa uygulayabilirsiniz. İpeksi bir hissiyata ulaştığınızda ılık su ile durulayın.


Zeytinyağlı bakım

Malzemeler: Bir miktar yulaf, Bir miktar zeytinyağı



Yapılışı: Zeytinyağı ve yulafı birbirine karıştırın. Bu karışımı nazik bir şekilde ellerinize uygulayın. 1 dakika boyunca ovaladığınız ellerinizi 15 dakika kadar dinlendirin. Ardından ellerinizi yıkayın. Bu işlem sonrasında elleriniz ölü derisinde arınacak ve yumuşacık olacaktır.


Avuçlar için peeling

Malzemeler: 1 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 yemek kaşığı şeker



Yapılışı: Avucunuza şekeri alarak yavaş yavaş elinize damlatmaya başlayın. Daha sonra aynı işlemi diğer el için de yapın. Ellerinize güzelce yaydıktan sonra iki elinizi de birleştirerek 1 dakika boyunca ovalamaya devam edin. Ellerinizin dış kısımları ve parmaklarınıza da uygulayabileceğiniz bu maske sayesinde elleriniz nemli ve rahat hissedecektir. Ilık su ile durulayarak temizleyin.


Elastik eller için sirke

Yapılışı:



1 yemek kaşığı beyaz sirkeyi ellerinizi içerisine sokabileceğiniz kadar su ile karıştırın. Bu karışıma ellerinizi daldırarak 10 dakika kadar bekleyin. Bu işlemi günlük olarak tekrarlayabilirsiniz.


Ilık süt bakımı

Yapılışı:



Derin bir kabın içerisine ılık sütünüzü ekleyerek ellerinizi bu kaba daldırın. Bu şekilde 5 dakika boyunca sütün içerisinde kalan ellerinizi çıkartın. Suyla yıkamak yerine yumuşak bir havlu yardımıyla durulayın. Ardından nemlendirici uygulayın.


Hindistan cevizi yağı

Yapılışı:



Hindistan cevizinin mucizelerinden biri olan el üzerindeki çatlakları iyileştirme etkisi, ellerinizi güneşe duyarlı bir hale getirecektir. Bronz bir görünüm istemiyorsanız Hindistan cevizi yağını sürdükten sonra dışarı çıkmamanızı öneriyoruz.


Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2018, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER