Yavru kediye işkence yapan asker gözaltına alındı

Yavru kediye işkence yapan asker gözaltına alındı

Yavru kediye işkence yapan asker gözaltına alındı
İHA'nın haberine göre Erzincan Orduevi'nde çekildiği iddia edilen, bir askerin kediye işkence yapmasına ilişkin görüntülerin ardından Milli Savunma Bakanlığı harekete geçti.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin talimatı üzerine açılan soruşturma doğrultusunda Bakanlık müfettişleri olay yerine gidecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kediye işkence yaptığı iddia edilen askere dair, Twitter üzerinden açıklama yaptı. Soylu adli ve idari soruşturma başlatıldığını söyledi.



Erzincan'daki Orduevi'nin güvenlik kamerasına bir askerin elindeki yavru kediyi feci şekilde dövdüğü görüntüler sosyal medyada yayılarak tepki olarak çığ gibi büyüdü.

ERZİNCAN VALİLİĞİ: "İZNİNDEN 221 PROMİL ALKOLLÜ OLARAK DÖNDÜĞÜ ANLAŞILMIŞTIR"

Erzincan Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada "03.12.2017 günü yazılı ve görsel medyada yayınlanan 'Erzincan Orduevi'nde bir askerin kediye işkence yaptığı' ile ilgili haberler üzerine Valiliğimizce gerekli inceleme yapılmıştır. Yapılan inceleme neticesinde olayın failinin Erzincan Muhabere Alayı'nda zorunlu askerliğini yapmakta olan Muhabere Er T.H. olduğu tespit edilmiştir. İlgilinin terhisine üç gün kaldığı ve hafta sonu izninden 221 promil alkollü olarak döndüğü anlaşılmıştır. Kamuoyunda haklı bir infiale neden olan ve vicdanları yaralayan olayın faili hakkında gerekli adli ve idari süreç başlatılmıştır" denildi.

GÖZALTINA ALINDI

Zanlı bu çerçevede düzenlenen tutanağın ardından askeri inzibatlarca yakalandı. Güvenlik kameralarınca da kayıt altına alınan olayın ardından gözaltına alınan zanlının uyuşturucu kullanmaktan adli makamlarda kaydının bulunduğu öğrenildi.

İhbarın değerlendirmesiyle aşırı alkollü olduğu iddia edilen ve er olduğu belirtilen T.H. hakkında Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı.
Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2017, 07:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER