1,5 yaşındaki bebek, annesinin tek taş yüzüğünü yuttu

Sivas’ta F.G.

1,5 yaşındaki bebek, annesinin tek taş yüzüğünü yuttu

Sivas’ta F.G. ve C.G. çiftinin 1,5 yaşındaki bebekleri M.G, sözde evde oynadığı sırada annesinin tek taş yüzüğünü yuttu. Durumu fark eden çift, bebeklerini özel bir hastaneye götürdü.

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mahmut Aluç göre muayene edilen M.G.’nin röntgeni de çekildi. Röntgende, yüzüğün M.G.’nin midesinde olduğu belirlendi. M.G’ye herhangi bir rahatsızlık vermeyen yüzüğün doğal yollarla çıkmasının beklenmesi gerektiği belirtilerek, aile evlerine gönderildi.

Bebek, midesindeki yüzüğü 6 gün daha sonra doğal yollarla çıkardı. Op.Dr. Mahmut Aluç, bu gibi durumların sık yaşandığını belirterek, kusma veya anormal bir gelişmenin gözlenmesi durumunda ailelerin mutlaka hastaneye başvurmaları gerektiğini söyledi.

‘ÇOCUKLARIN BUNLARA ULAŞMAMASI LAZIM’

Çocukların bu alıcı cisimlere ulaşmasının önlenmesi gerektiğini söyleyen Op. Dr. Mahmut Aluç, “Özellikle ufak çocuklar etrafındaki cisimleri tanımak için çoğunlukla dokunurlar, dokunduktan sonradan ise ağızlarına götürürler. Hastamız da annesinin yüzüğünü bir şekilde eline almış ve yutmuş. Biz bu herif vakalarda yemek borusunda kalmadığı sürece müdahale etmiyoruz. Yutulan ceset midesine düşmüştü. Kendiliğinden çıkmasını bekledik. Nitekim 6 gün daha sonra yüzük kendiliğinden çıktı.

Burada ailelerin dikkat etmesi gereken önemli nokta, çocuklar ağızlarına aldıkları her şeyi yutabilirler. Tırnak, vida, para gibi şeyler yutabilirler. Çocukların bunlara ulaşmaması lazım. Ayrıca ara sıra de deterjan, çamaşır suyu ve tuzlu ruhu gibi şeyler içebilirler. Onların tedavisi daha şiddet” diye konuştu. DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER