AB corona aşısı ile ilgili tarih verdi

Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınına karşı bir çok ülkede aşılama çalışması sürüyor.Avrupa Komisyonu İç Pazar Komiseri Thierry Breton, Fransız medyasına yaptığı açıklamada, “AB’de 53 fabrika aşı üretiyor.

AB corona aşısı ile ilgili tarih verdi

Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınına karşı bir çok ülkede aşılama çalışması sürüyor.

Avrupa Komisyonu İç Pazar Komiseri Thierry Breton, Fransız medyasına yaptığı açıklamada, “AB’de 53 fabrika aşı üretiyor. Kıtamız şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra dünyanın en büyük üreticisi. Şu anda üretimde kaç doz olduğundan eminim ve her hafta kaç milyon doz verileceğini biliyorum. Bu, Avrupa Birliği’nin yetişkin nüfusunun yüzde 70’ini aşılamak için gerekli olan doz sayısına Temmuz ortasına kadar sahip olacağımız konusunda sizi temin etmemi sağlıyor” dedi.

Uzmanlara göre, yetişkin nüfusunun yüzde 70 oranında aşılanması, sürü bağışıklığının sağlanması konusunda önemli bir eşik olarak ifade ediliyor.

İlginizi ÇekebilirIan McKellen: “Corona virüsü, deneyimli oyuncuların zamanını çalıyor”Ian McKellen: “Corona virüsü, deneyimli oyuncuların zamanını çalıyor”İlginizi ÇekebilirCorona virüsünde yeni tartışma: Üçüncü doz muammasıCorona virüsünde yeni tartışma: Üçüncü doz muamması
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER