ABD’den çarpıcı araştırma: Gürültü, Alzheimer riskini artırıyor

ABD’nin Michigan Üniversitesi’nde 65 yaş üstü 5 bin 227 kişi ile gerçekleştirilen bir araştırma çarpıcı bir sonuç ortaya çıkardı.HER 10 DESİBELDE RİSK 30 KAT ARTIYORAraştırmada bunama için risk oluşturan; gürültü, hava kirliliği gibi faktörler ele alındı.

ABD’den çarpıcı araştırma: Gürültü, Alzheimer riskini artırıyor

ABD’nin Michigan Üniversitesi’nde 65 yaş üstü 5 bin 227 kişi ile gerçekleştirilen bir araştırma çarpıcı bir sonuç ortaya çıkardı.

HER 10 DESİBELDE RİSK 30 KAT ARTIYOR

Araştırmada bunama için risk oluşturan; gürültü, hava kirliliği gibi faktörler ele alındı. Michigan Üniversitesi’nde gerçekleştirilen araştırmada, gürültülü bölgelerde yaşayan kişilerin Alzheimer olma riskinin daha yüksek olduğunu ortaya çıktı. 51.1 ve 78.2 desibel aralığı baz alınarak yapılan çalışmada, her 10 desibelde hastalık riskinin yaklaşık yüzde 30 arttığı belirtildi. (DHA)

İlginizi ÇekebilirAlzheimer ile ilgili doğru sanılan 10 yanlışAlzheimer ile ilgili doğru sanılan 10 yanlış İlginizi ÇekebilirAlzheimer'dan korunmanıza yardımcı yiyecekler neler?Alzheimer'dan korunmanıza yardımcı yiyecekler neler? İlginizi ÇekebilirBilim insanları araştırdı: Alzheimer'ı önlemede en etkili uğraş hangisi?Bilim insanları araştırdı: Alzheimer'ı önlemede en etkili uğraş hangisi?

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER