Afiyet Bakanı Koca duyurdu: Türkiye bütün üye olarak kabul edildi!

Afiyet Bakanlığı’nın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:* T.C.

Afiyet Bakanı Koca duyurdu: Türkiye bütün üye olarak kabul edildi!

Afiyet Bakanlığı’nın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

* T.C. Sağlık Durumu Bakanlığına ast Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun (TİTCK) bütün üyelik başvurusu, Uluslararası Ahenk Konseyinin 27 Mayıs 2020 tarihli toplantısında oy birliğiyle kabul edildi.

* Böylece ülkemizde ruhsatlandırılan beşeri tıbbi ürünlerin, yapılan klinik çalışmaların, yürütülen farmakovijilans faaliyetlerinin milletlerarası standartları karşıladığı kayıt edilmiş oldu.

* 2017 Kasım ayından beri konseye gözlemci statüsünde katılan TİTCK, üyelik kriterlerinin tamamını yerine getirerek ABD (FDA), Avrupa Birliği (EMA), Japonya (PMDA), İsviçre (Swissmedic), Kanada (Health Canada), Singapur (HSA), Güney Kore (MFDS), Çin (MNPA), Tayvan (TFDA), Brezilya (Anvisa) gibi hap otoritelerinin yanına tam aza olarak yerini aldı.

* TİTCK, Uluslararası Ahenk Konseyinin teknik kılavuzlarına harmoni sağlamakla kalmayacak, laf konusu kılavuzların oluşturulmasına da katkı maddesi sağlayacaktır.

BAKAN KOCA’DAN PAYLAŞIM

Konuyla ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yapan Afiyet Bakanı Koca, Türkiye’nin dünyadaki ilaç geliştirme ve üretim süreçlerinde Amerika ve Avrupa Birliği’nin ilgili kuruluşlarıyla birlikte faal rol oynayacağını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER