Artvin’de maske takmak zorunlu hale getirildi

Artvin Valisi Yılmaz Tepe başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı sonrasında corana virüsü ile mücadele dahilinde yeni kararlar alındı.

Artvin’de maske takmak zorunlu hale getirildi

Artvin Valisi Yılmaz Tepe başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı sonrasında corana virüsü ile mücadele dahilinde yeni kararlar alındı. Bu kapsamda il genelindeki halk kurum ve kuruluşları, özel iş yerleri ile kapalı alanlarda ağız ve burnu tam kapatacak şekilde maske takma zorunluluğu getirildi.

Konuyla ilgili valilikten yapılan açıklamada, maske kullanılmasının önemine dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:
“Gelinen aşamada virüsün dağılım ve bulaş hızının azalması, vaka büyüme hızının düşüşe geçmesi yönünde kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda kontrollü normalleşme sürecine geçilmiş, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabineleri Toplantısında Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda getirilen yasaklama/kısıtlamaların bazılarının kaldırılabileceği değerlendirilmiştir.

KARARA UYMAYANLAR HAKKINDA İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK

Bu kapsamda aşağıdaki tedbirlerin alınması kararlaştırılmıştır. İlimizdeki bütün millet kurum ve kuruluşları ile ofis, ofis, işyeri, depo, işyeri vb. kapalı alanda etkinlik belirten tüm işletmelerde çalışanların ve bu alanlarda yer alan alıcı/vatandaşların gerekli olarak maske kullanmasına ve sosyal mesafe kurallarına uyulması gerekmektedir. Karara uymayanlar hakkında yönetimsel para cezası uygulanacaktır.”İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER