Aşı Bilim Kurulu, Rus tarafıyla birincil toplantısını gerçekleştirildi

Sağlık Bakanı Dr.

Aşı Bilim Kurulu, Rus tarafıyla birincil toplantısını gerçekleştirildi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile Rus mevkidaşı Dr. Mikhail Murashko aralarında salı günü gerçekleştirilen görüşmede, aşı geliştirme ve ilaç üretimi konusunda ortak çalışma kararı alınmıştı. İki ülkenin bilim insanları video konferans yöntemiyle ilk toplantılarını gerçekleştirdi.

Afiyet Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Yüksek Dağ Ana Kapı'nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Rusya Federasyonu Viroloji ve Biyoteknoloji Bilim Merkezi (VECTOR) Başkanı ve yetkilileri katıldı. Görüşmede, Covid-19 aşı üretimine ilişkin devam eden bilimsel araştırmalar ele alındı.

Prof. Dr. Emine Alp Ana Kapı

Bakan Yardımcısı Meşe, Türkiye'de devam eden Covid-19 aşı çalışmaları hakkında veri verdi ve işbirliğinin artırılmasının önemini vurguladı. Rus tarafı, ülkede aralıksız Covid-19 aşı çalışmalarında gelinen nokta ve diğer aşı çalışmaları hakkında iki farklı sunum yaptı.

AŞI ÇALIŞMALARI ALANINDA İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Görüşmede, TÜSEB ile VECTOR arasında ilk kez aşı çalışmaları almak üzere sıhhat alanında işbirliği anlaşması imzalanması konusunda us birliğine varıldı. Heyetlerin haftaya her yerde bir araya gelmesi kararlaştırıldı.

Türkiye'de TÜSEB ve TÜBİTAK destekli 13 ayrı Covid-19 aşı projesi yürütülüyor ve 4 merkezde hayvan deneyleri aşamasına gelindi. Rusya'da ise yakın zamanda klinik çalışmalara başlanacak. İki ülke bu aşamada çalışmaları birlikte yürütecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER