Aşırı kiloluysanız corona virüsüne dikkat

New York Üniversitesi'nin ABD'deki en büyük Covid-19 araştırması, obeziteyi New York hastanelerindeki corona enfeksiyonunda ileri yaştan sonra en büyük tehlike faktörü olarak buldu.Bu nedenle mutlaka test pozitif obez hastaların yatırılarak yakın olarak peşine düşüp takip edilmesi.

Aşırı kiloluysanız corona virüsüne dikkat

New York Üniversitesi'nin ABD'deki en büyük Covid-19 araştırması, obeziteyi New York hastanelerindeki corona enfeksiyonunda ileri yaştan sonra en büyük tehlike faktörü olarak buldu.

Bu nedenle mutlaka test pozitif obez hastaların yatırılarak yakın olarak peşine düşüp takip edilmesi gerektiğini bildirdiler. Yine Hollanda Yoğun Bakım Derneği Başkanı Diederik Gommers, yoğun bakımdaki corona hastalarının takriben yüzde 80'inin fazla şişman olduğunu belirtti.

Ülkemizdeki verilerde bütünüyle incelenmese de hastanelerimizdeki tablo diğer ülkelerden bambaşka değil. Hastalık bağışıklığı iyi olan insanlarda ve gençlerde şikayet göstermeden bile geçmekte iken yüzde 15 fazla coronalı hastaneye yatabilmekte bunlar içerisinde 65 yaş üzeri ekseriyet şeker hastası, yüksek kan basıncı ve onunla birlikte görülen obezite nedeniyle ölüm etmektedir.

Prof. Dr. Ahmet Türkçapar

ÖNEMLİ TAVSİYELER

Corona virüsü için akciğerlerde giriş kapısı olan ACE-2'nin, yağ hücrelerinde daha artı bulunduğu Dr. Jia kadar yakın zamanda gösterilmesi obezlerde artmış yağ kitlesinin bulaş riskini artırabileceğini düşündürüyor.

Bu şart obezlerde hastalığın daha şiddetli seyretmesini açıklayabilir. Obezitesi olanlar genel tedbirlere bu dönem daha fazla dikkat etmeli, kilo vermeye çalışmalıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER