Asistan hekimler artık nöbet ertesi izin yapabilecek

Asistan hekimleri biraz olsun rahatlatacak Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikte, 36 saatlik nöbetin ardından hastaneden ayrılan Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Kliniği Asistanı Dr.

Asistan hekimler artık nöbet ertesi izin yapabilecek

Asistan hekimleri biraz olsun rahatlatacak Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmelikte, 36 saatlik nöbetin ardından hastaneden ayrılan Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Kliniği Asistanı Dr. Rümeysa Berin Şen’in, Gölbaşı’nda sağ şeritte park halinde bekleyen bir kamyona arkadan çarpması sonucu hayatını kaybetmesiyle kamuoyunun gündemine gelen nöbet ertesi izin hakkının getirilmesi asistan hekimleri sevindirdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu, “Uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz nöbet ertesi izin hakkının son yönetmelik ile sağlandığı görülüyor. Bu kazanım, tüm asistan hekimlerin yoğun uğraşlarının sonucudur. Yönetmeliğin uygulamaya yansımasının takipçisi olacağız. #yalnızdeğilsin” ifadeleriyle üyelere duyurdu.

TTB ise yönetmelikle ilgili ayrıntılı değerlendirmelerin paylaşılacağını, temel taleplerinin tamamı yerine getirilinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

AYDA EN FAZLA SEKİZ NÖBET

Asistan hekimlerin en fazla yakındığı nöbet sorununa ilişkin yönetmelik maddesi şöyle:

*Uzmanlık öğrencilerinin nöbet uygulaması üç günde birden daha sık olmamak kaydıyla ayda en fazla sekiz nöbet olacak şekilde düzenlenir.

*Gece nöbeti tutan uzmanlık öğrencileri nöbetin ertesi günü sağlık hizmeti sunumunda görev almaz.

*Bu hükmün uygulanmadığının tespit edilmesi halinde eğitim programları Kurulca değerlendirmeye alınır.

*İhlâlin mahiyetine ve durumun gereklerine göre kurumun uyarılmasından, programın eğitim yetkisinin kaldırılmasına kadar hangi yaptırımın uygulanacağına Kurulca karar verilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER