Avcılar Belediyesi’nin işitme engelli maskesi dünya basınında

Uluslararası ajanslar ve haber sitelerinin yoğun alaka gösterdiği maskeler, Avcılar Belediyesi'nin maske imal atölyesinde, işitme engellilerin sıcacık irtibat kurabilmesi için üretiliyor.İçişleri Bakanlığınca salgın döneminde ülke genelinde getirilen maske takma zorunluluğu, iş.

Avcılar Belediyesi’nin işitme engelli maskesi dünya basınında

Uluslararası ajanslar ve haber sitelerinin yoğun alaka gösterdiği maskeler, Avcılar Belediyesi'nin maske imal atölyesinde, işitme engellilerin sıcacık irtibat kurabilmesi için üretiliyor.

İçişleri Bakanlığınca salgın döneminde ülke genelinde getirilen maske takma zorunluluğu, işitme engelli vatandaşların irtibat kurmasını güçleştirdi. Avcılar Belediyesi, engelli dernekleri ile kurduğu yakın tahvil sonucunda işitme engellilerine karşın maske ihtiyacını saptama etti.

AĞIZ BÖLÜMÜ ŞEFFAF

Bunun üzerine vatandaşların bu süreçte mağduriyetlerini azaltmak için, belediye personeline maske üretmek nedeniyle kurulan atölyede ağız bölümü saydam maske üretme kararı aldı. Üretilen yeni değişiklik maskeler bir uçtan bir uca işitme engelliler, dudak okuyarak rahatça irtibat kurabiliyor.

“TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLMALI”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, “Kıymetli kardeşlerimiz için bir süredir yeni bir maske üretiyoruz. Bu maske, işitme engelli kardeşlerimin dudak okuyabilecekleri ve daha kolay anlaşabilecekleri bir maske. Bu maskeyi engelli kardeşlerimize ulaştırıyoruz. İşitme engellilere yönelik bu çalışmamızın tüm dünyaya örnek olmasını temenni ederim” dedi.

İLGİLİ HABERMaske kullanırken en sık yapılan yanlış ne?Maske kullanırken en sık yapılan hatalı ne?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER