Bakan Fahrettin Koca açıkladı: İşte İstanbul ve 4 ilin yoğun bakım doluluk oranı

Türkiye'de corona virüsü salgınındaki kritik durum sürerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Vaka artışımızın en yüksek olduğu İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova illerimizin Sağlık Müdürleri ve Valileriyle online toplantı yaparak, bu illerimizdeki salgın sür.

Bakan Fahrettin Koca açıkladı: İşte İstanbul ve 4 ilin yoğun bakım doluluk oranı

Türkiye'de corona virüsü salgınındaki kritik durum sürerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Vaka artışımızın en yüksek olduğu İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova illerimizin Sağlık Müdürleri ve Valileriyle online toplantı yaparak, bu illerimizdeki salgın sürecini ve alınan tedbirleri değerlendirdik” notuyla kritik bir toplantı yaptıklarını açıkladı.

Bakan Koca, toplantı sonrası yaptığı paylaşımda 5 ildeki yoğun bakım doluluk oranlarını paylaştı. Koca’nın paylaşımına göre, İstanbul'da yoğun bakım yataklarında doluluk yüzde 71.4, Çanakkale'de yüzde 67,1. Tekirdağ'da yüzde 73.5, Kırklareli'nde yüzde 69 ve Yalova'da yüzde 55,4 oldu.

Sağlık Bakanı Koca, paylaşımında “Vaka sayılarının artışı, sağlık çalışanlarımızın yükünü de oransal olarak artırıyor” mesajına da yer verdi.

İSTANBUL’DA VAKA ORANLARI 5 KAT ARTTI

Sağlık Bakanlığı’nın haftalık vaka sayısı haritasına göre en çok vaka görülen iller Çanakkale, İstanbul, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ ve Kastamonu olarak sıralanmıştı.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre beş haftalık süreçte en belirgin değişiklik, vaka sayılarında zirveye Marmara Bölgesi’nin oturması oldu. 6-12 Mart tarih aralığını gösteren haritada Sinop, Samsun ve Ordu listenin ilk sırlarında yer alırken, son durumda listenin ilk 4 sırasında Marmara Bölgesi’nden iller bulunuyor.

İstanbul’da ise beş haftadır süregelen artış dikkat çekiyor. 6-12 Mart tarihli haritada 100 bin kişide vaka sayısı 178,25 olan İstanbul’da en son açıklanan haritaya göre 920,57’ye ulaşıldı. Bu süreçte vaka oranları İstanbul’da yaklaşık 5 kat arttı.

TÜRKİYE’DE SON DURUM

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 19 Nisan Pazartesi gününün corona virüsü tablosuna göre son 24 saatte 341 kişi hayatını kaybetti. Semptom gösteren 2 bin 862 kişiyle birlikte toplam 55 bin 149 yeni vaka tespit edildi.

Bugün açıklanan verilerle birlikte vefat sayısında da yeni bir rekor daha kırılmış oldu.

İlginizi Çekebilirİsviçre, Türkiye'yi 'riskli ülkeler' listesine eklediİsviçre, Türkiye'yi 'riskli ülkeler' listesine eklediİlginizi ÇekebilirValilik açıkladı: İstanbul'da yeni corona virüsü tedbirleriValilik açıkladı: İstanbul'da yeni corona virüsü tedbirleri
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER