Bakan Koca: 35 milyon doz aşıya ulaştık

Aşı programında meslek gruplarının tanımlanmasına devam ediliyor.

Bakan Koca: 35 milyon doz aşıya ulaştık

Aşı programında meslek gruplarının tanımlanmasına devam ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gıda, üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanlarının yanı sıra berber ve kuaförlerin aşılanacağını duyurmuştu.

Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “An itibariyle 35 milyon doz aşıya ulaştık. 35 milyonuncu doz aşı az önce Çanakkale Bayramiç’te yapıldı” dedi.

Koca’nın sosyal medya hesabından yaptığı duyurunun ardından SGK kayıtlı tüm çalışanlar ile  40 yaş ve üzeri olanlar koronavirüs aşısı olmak için İstanbul’da hastanelerin yolunu tuttu. Bazı hastanelerin önlerinde kuyruklar oluştu.

Bakan Koca’nın açıklaması ardından aşı programına yeni dahil olanlar da e-Nabız ve Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aşı randevusu almaya başladı.

Aşılara talebin artması ile zaman zaman e-Nabız ve MHRS’ye girişte sıkıntı yaşandı. Aşıdaki randevu sorunu, Twitter’da da gündem oldu. Diğer taraftan aşıya olan talebin artması da sevindirdi.

İlginizi ÇekebilirNe zaman normalleşeceğiz? Bilim Kurulu üyesi tarih verdiNe zaman normalleşeceğiz? Bilim Kurulu üyesi tarih verdiİlginizi ÇekebilirCoronadan 8 ferdini kaybeden aileye aşı önceliği tanındıCoronadan 8 ferdini kaybeden aileye aşı önceliği tanındı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER