Bakan Koca açıkladı: Sadece iki il kaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Bakan Koca açıkladı: Sadece iki il kaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Diyarbakır’ın Risk Haritası’ndan artık sarı olduğunu belirten Koca, şu ifadeleri kullandı;

“Diyarbakır, ilk doz aşı oranını %65’in üzerine çıkardı. Haritamızdaki rengi Turuncu yerine Sarı. Şu an, ilk doz aşı oranı %65’in altında, Turuncu iki ilimiz var: Gümüşhane ile Şanlıurfa. Diyarbakır başta olmak üzere, Sarı ve Mavi bütün iller, çağrıda bulunalım mı?”

BİR ÇAĞRI DA VALİDEN

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ise, “Hedefimiz Mavi. Kıymetli Hemşehrilerim, Diyarbakır’ımız Aşılama Oranında Artık Sarı Kategoride. Maalesef koronavirüs salgını tüm gerçekliğiyle devam ediyor. Salgından korunmak ve sevdiklerimizi korumak için tek yolumuz: Aşı. Ertelemeyin! Başka Yolu Yok Aşıyla Aşacağız” dedi.

Resim

AŞILAMADA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı güncel tabloya göre, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 82.83, ikinci doz ortalaması yüzde 64.70, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 101 milyon 454 bin 754 oldu.

AŞILAMADA İLK SIRADA MUĞLA VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 94,3 ile Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla’yı Edirne, Kilis, Çanakkale, Tekirdağ, Yalova, Amasya, Aydın, Balıkesir, Antalya takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA GÜMÜŞHANE

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 63,8 ile Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Gümüşhane’yi sırasıyla Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bingöl, Muş, Siirt, Bayburt ve Bitlis takip etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER