Bakan Koca: Vaka sayısında aralık ayı için yükseliş olabilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 4 günde corona virüs vaka sayısında kısmi bir artış olduğunu belirterek, "Şu anda 2 bin 700'ler, 2 bin 800'ler civarında.

Bakan Koca: Vaka sayısında aralık ayı için yükseliş olabilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 4 günde corona virüs vaka sayısında kısmi bir artış olduğunu belirterek, "Şu anda 2 bin 700'ler, 2 bin 800'ler civarında. Aralık ayı için bir miktar yükseliş olabilir. Ama artık Covid korkusuyla yaşamayalım. Bu salgının devam edeceğini, nasıl bulaştığını, Covid'le birlikte yaşamı artık öğrendik" dedi.

Bakan Koca, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koca, corona virüs vaka sayılarına ilişkin, “Bu dönemde salgın bitecek, diye beklemeyelim. Sayılarının giderek azaldığını biliyoruz, 2 binli rakamlara geldi ama son 4 günde kısmi bir artış var. Şu anda 2 bin 700’ler, 2 bin 800’ler civarında. Aralık ayı için bir miktar yükseliş olabilir ama artık covid korkusuyla yaşamayalım. Bu salgının devam edeceğini, nasıl bulaştığını, covidle birlikte yaşamı artık öğrendik. O nedenle ileri yaşta olan, risk grubundaki vatandaşlarımızın mutlaka hatırlatıcı dozlarını yaptırmalarını, aralık ayına hatırlatma dozunu yaptırarak girmelerini ve özellikle riskli kişilerin toplu yerlerde maske takmalarını öneriyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER