Beta virüsü neden olur, nasıl anlaşılır?

Ahali arasında beta mikrobu olarak bilinen, kapalı ya da topluluk ortamlarda çoğunlukla zaman geçiren kimselerde bilhassa 5-15 yaş arası çocuklarda görülen beta virüsü niçin olur, nasıl anlaşılabilir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik.BETA VİRÜSÜ NIÇIN OLUR?.

Beta virüsü neden olur, nasıl anlaşılır?

Ahali arasında beta mikrobu olarak bilinen, kapalı ya da topluluk ortamlarda çoğunlukla zaman geçiren kimselerde bilhassa 5-15 yaş arası çocuklarda görülen beta virüsü niçin olur, nasıl anlaşılabilir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik.

BETA VİRÜSÜ NIÇIN OLUR?

Beta virüsü diye aşina mikroorganizma boğazda iltihaplanma yapan “A Grubu Beta Hemolitik Stroktokok” bir değişiklik bakteridir. Beta virüsü burun yolu ile sinüs kanallarına, ağız aracılığıyla da boğazdan oradan da akciğerlere dek iner. Ciddi enfeksiyona neden olur.

Boğaz ağrısı ve ateşi olan çocukların takriben yüzde 10-15'inde A grubu beta hemolitik streptokok iltihabı vardır. Beta mikrobuna emrindeki olarak bademcikleri iltihaplanan çocuklar hastalığı başkalarına da geçirebilirler. Yani bulaşıcıdır. Herhangi bir aşı bulunmamaktadır. Çare edilmeyen beta bakterisi yürek romatizması, artrit ve nefrit gibi önemli hastalıklara niçin olabilir.

BETA VİRÜSÜ NASIL ANLAŞILIR?

Beta mikrobu bulaşmış kişilerde görülen belirtiler şunlardır:

– Halsizlik
– İştahsızlık
– Yutkunma ve gıda güçlüğü
– Kulak ağrısı
– Mide bulantısı
– Eklem ağrısı
– Üşüme
– Boğazda şişme ve sızı
– Kötü ağız kokusu
– Yüksek alev
– Minik dilde şişlik

İLGİLİ HABERSARS virüsü nedir? Belirtileri ve tedavisiSARS virüsü nedir? Belirtileri ve tedavisi İLGİLİ HABERMERS virüsü nedir? Belirtileri ve tedavisi…MERS virüsü nedir? Belirtileri ve tedavisi…
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER